DOLAR32,6031% 0.39
EURO34,8266% 0.25
STERLIN40,6487% 0.12
FRANG35,8786% 0.76
ALTIN2.491,69% 0,29
BITCOIN2.133.8764.148

Çankırı’da 29 Ekim Coşkusu Yaşandı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Çankırı’da 29 Ekim Coşkusu Yaşandı
reklam

Cumhuriyet’in 97’nci yıldönümü Çankırı’da coşkuyla kutlandı. 28 Ekim’de Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve Kurtuluş Savaşı temalı sergi açılışının ardından 29 Ekim’de Valilik önünde Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, tebrikleri kabul etti.

Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları çerçevesinde 29 Ekim’de saat 18.30’da Fener Alayı da gerçekleştirildi.

Saat 11.00’de başlayan tebrikat törenine Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tunç, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Uğur Bay, Karatekin Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Arı, Baro Başkanı Av. Erkan Köroğlu, Vali Yardımcıları Abdullah Aslaner, Şahin Bayhan, Akın Karagöz, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hıdır Ayçiçek, İl Genel Meclisi Başkanı Musatafa Çıbık, Özel Harekat Polis Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Özge, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, şehitlerimizin aileleri ve Gaziler katıldı.


Vali Abdullah Ayaz, tebrikleri kabulünün ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk Milletine En Uygun İdare Cumhuriyet İdaresidir” sözünü hatırlatan Vali Ayaz, Cumhuriyetin kuruluşunun, asil bir milletin yeniden şahlanışının, küllerinden yeniden doğuşunun sembolü ve nişanesi olduğunu aktardı.

Ayaz, konuşmasında şunları söyledi:

‘’Yaklaşık 100 yıl önce, onca yokluk içerisinde verilmiş büyük bir mücadele, kazanılmış büyük bir zafer sonrasında kurulmuş olan Cumhuriyet, bizlere emanet edilmiştir. Bundan sonraki dönemde bizlere düşen elimizden gelenin en iyisini el birliği içerisinde yaparak daha güzel ve müreffeh günlere, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle, muasır medeniyetler düzeyine hep birlikte ulaşmak ve ötesini gerçekleştirmek olacaktır. Devletimiz 2023 hedeflerine emin adımlarla yürümektedir. Bizler de bu yürüyüşün bir parçası olmaktan büyük gurur duymaktayız. Ancak en büyük önceliğimiz gençliktir. Gençleri bizlerden daha iyi, daha donanımlı, geleceğe daha hazır, dünyayı daha iyi okuyan ve aynı zamanda ülkemizin kültürünü, maneviyatını en iyi şekilde bilen, ayağının biri Anadolu’da diğeri Dünyanın her köşesine basan nesiller yetiştirmek de bizim en önemli görevimiz. Gençlere güvenimiz tamdır. Gençlerimiz ülkemizi geleceğe taşıyacaklardır. Hem Dünyanın hem ülkemizin zor günlerden geçtiği bu dönemde Cumhuriyetin 97’nci kuruluş yıldönümüne ulaşmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bütün hemşerilerimizin Cumhuriyet Bayramını tekrar kutluyorum. Sabır, metanet ve azimle güzel ve sağlıklı günlere el birliğiyle ulaşacağımızı, bize emanet edilen bu vatanı layıkıyla temsil edip gelecek nesillere en iyi şekilde teslim edeceğimizi, bu amaç için elimizden gelen tüm gayreti görev süremiz içerisinde göstereceğimizi ifade ediyorum. Tüm halkımıza sevgi, saygı ve muhabbetlerimi iletiyorum.”

Vali Ayaz’ın konuşmasının ardından Çankırı merkezindeki bütün mahalleleri gezen araç korteji izlendi. Kortej geçişinden sonra tebrikat töreni sona erdi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.