DOLAR32,2838% 0.08
EURO34,7640% 0.2
STERLIN40,6775% 0.36
FRANG35,5627% 0.07
ALTIN2.398,89% 0,23
BITCOIN61.264,00-2.573

Çankırı’da Öğrenciler ‘’Pandemide Hayat’’ı Anlatacak

Yayınlanma Tarihi : Google News
Çankırı’da Öğrenciler ‘’Pandemide Hayat’’ı Anlatacak
reklam

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘’Pandemide Hayat’’ adlı resim ve afiş yarışması başlattı. İlkokul ve ortaokul öğrencileri resim kategorisinde, ortaöğretim öğrencileri ise afiş kategorisinde Covid-19 salgını döneminde hayatı anlatacak. Hazırlanan çalışmaların okul müdürlüklerine son teslim tarihi 2 Aralık 2020.

Çankırı’da ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim öğrencilerinin pandemi döneminde hayatı anlatacakları ödüllü ‘’Pandemide Hayat’’ adlı resim ve afiş yarışması başlatıldı. Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eser İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu’nun yapacağı değerlendirme sonucunda resim ve afiş kategorisinde ilk üçe giren çalışmalara para ödülü verilecek. Birinci 500 TL, ikinci 400 TL, üçüncü 300 TL ödülün sahibi olacak.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada yarışmanın Covid-19 sürecinde öğrencilerin neler hissettiğini daha iyi anlamak ve öğrencilere yardımcı olabilmek için düzenlendiği belirtildi.

Konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘’Covid-19 ile hayatımıza giren salgın dönemi rutin hayatımızda değişikliklere yol açmıştır. Salgın döneminde okullardan, oyun alanlarından, sevilen aktivitelerden bir süre fiziki olarak uzak durmak zorunda kalınmıştır. Aynı zamanda yeni alışkanlıklar hayatımıza girmiş ve bunlara uyum sağlamaya çalışılmaktadır. Salgın, her ne kadar olumsuz bir durum olsa da bizlere sağlığımızın kıymetini bilmemiz başta olmak üzere özgürlüğümüzün, aile ve sevdiklerimizle vakit geçirmenin, hijyenin sağlığımızdaki yerinin, okul hayatımızın, doğa ve hayvan sevgisinin önemini öğretmiştir.

Okullarımızda uzaktan eğitim platformları aracılığıyla yapılacak salgın konulu bilgilendirmelerden sonra öğrencilerimizin “Pandemide Hayat” konulu resim ve afiş çalışmaları yapmaları beklenmektedir.’’

 

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.