DOLAR32,5090% -0.11
EURO34,9468% 0.27
STERLIN40,7396% 0.35
FRANG35,5847% 0.02
ALTIN2.438,87% 0,65
BITCOIN63.392,44-2.746

Çankırı’da Pandemi Süreci: Vali Ayaz Açıkladı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Çankırı’da Pandemi Süreci: Vali Ayaz Açıkladı
reklam

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, her ay gerçekleştirilen basın bilgilendirme toplantısında pandemi süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Ayaz, koronavirüsün hem ülkemizin hem de dünyanın gündemini bir süre daha meşgul edeceğini ifade etti.

Covid-19 salgınının durumuyla ilgili konuşan Vali Ayaz, 2021 yılının Bahar aylarında daha iyi bir noktaya gelmeyi umduklarını belirtti. Ayaz, “Aşılar yapıldıktan sonra etkilerini görmeye başlayacağız. Baharda önemli bir normalleşmenin olmasını ümit ediyoruz. Son dönemde vaka sayılarımızda bir gerileme mevcut. Vaka sayılarındaki gerileme bu hafta hastaneye yansımaya başladı. Vaka sayılarını hızlı bir şekilde kontrol altına aldık. Şu an için durumumuz iyi” dedi.

Çankırı’da Covid-19’dan vefat eden kişi sayısı, sokağa çıkma yasağı, esnaflara yapılacak yardım konularına değinen Vali Ayaz’ın açıklaması şöyle:

Önümüzdeki Süreçte Tedbirlere Dikkatle Uymamız Gerekiyor
‘’Önümüzdeki süreçte de tedbirlere dikkatle uymamız gerekiyor. Vatandaşlarımızdan en büyük talebimiz büyüklerimizi bir süre daha ziyaret etmemeleri. 65 Yaş üstü hasta sayımızı bir türlü düşüremiyoruz. Vaka sayısındaki düşüşe göre 65 yaş üstü vaka sayımız daha az düşüyor. Tedbirler neticesinde insanlarımızı biraz aktiviteden alıkoyduk ama yine de yaşlılarımızın çevresindeki insanlar, akrabaları kendilerini ziyaret ettikçe hastalık bulaşıyor. Bu da 65 yaş üstü hasta sayımızı maslak escort arttırıyor. Halkımızdan bir kez daha rica ediyoruz; lütfen bir süre daha büyüklerimizi ziyaret etmeyelim. Vatandaşlarımızdan, kalabalık ortamlarda durmaktan, ev ziyaretleri yapmaktan uzak durmasını istiyoruz. İnsan sosyal bir varlık fakat sonuçları ağır oluyor. O yüzden temennimiz bu tür durumlardan sakınılması. Durumumuz şu anda iyi ancak iyileşme yolunda iki ayda kat ettiğimiz mesafeyi tedbirlere uymadığımızda iki haftada geri gidebiliyoruz. Bu hastalığın böyle bir durumu var. Tedbirleri bıraktığımız anda tekrar aynı durumla karşı karşıya kalabiliriz.

Sokağa Çıkma Kısıtlamasını İhlal Eden 45 Kişiye Ceza Verildi
Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında sıkı tedbirler alıyoruz. İlimizde kısıtlama süresince sakin bir durum var. Yine de sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden 45 kişiye cezai işlem uygulandı. Denetimlerimiz devam edecek. Amacımız pozitif vakaların önüne geçmek.

Vaka Sayılarının Düşmesi Hastalığın Bittiği Anlamına Gelmez
Farklı denetim yöntemleri geliştiriyoruz. Her an denetimlerimiz devam ediyor. Süreç bitmedi. Daha önce de vaka sayılarının düşük seyrettiği dönemler oldu. Bu pandeminin bittiği anlamına gelmiyor. Daha kötüye gitmemek için tedbirleri elden bırakmaya imkânımız yok. İnşallah önümüzdeki hafta içerisinde aşılama başladıktan sonra bir rahatlamanın olması en büyük temennimiz.’’

Covid-19’a Bağlı Vefat Sayımız 282
Koronavirüs nedeniyle vefat eden kişi sayısının 282’ye çıktığını vurgulayan Vali Ayaz, tedbirlere uymanın önemine dikkat çekti ve halktan sabır istedi. Aşıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Ayaz, “Aşılar kısa süre sonra ülkemize gelecek. Aşıyla ilgili hiçbir çekincem yok. Sağlık çalışanlarımızın tümü aşılandıktan sonra sıram geldiğinde ben de aşı olacağım” diye konuştu.

Bazı Esnaflarımıza Sosyal Yardımlaşma Vakfı Aracılığıyla Yardım Yapacağız
Pandemi döneminde özellikle çok zarar gören bazı esnafların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla maddi yardımda bulunacaklarını açıklayan Ayaz şöyle konuştu: “Bu esnafları vakfımız tespit ediyor. Daha önce de yardım yapıldı. Hükümetimizin açıkladığı yardımlara ilave olarak biz de burada vakfımız aracılığıyla yardımlar yapacağız. Hiçbir vatandaşımızın bu süreçte sıkıntıya düşmesine izin vermeyeceğiz.

Bu Güne Kadar 2 Milyon 249 Bin 624 TL Ceza Uygulandı
Bu güne kadar kurallara uymayanlara 2 milyon 249 bin 624 TL ceza yazıldı. Karantina kurallarına uyma konusunda genel bir sıkıntımız yok. Karantina ihlalleriyle çok karşılaşmıyoruz. Bu güne kadar yakaladığımız ihlallerin geneli temaslı olup karantinada olanlar. Sonucu pozitif çıkıp da karantinayı ihlal eden hiç olmadı. O yönde vatandaşlarımızda yoğun bir dikkat var. Karantinayı ihlal edip yurda yerleştirdiğimiz 29 kişi var.

Test Yaptıran Herkes Sonucu Alıncaya Kadar Kendini İzole Etmeli
İlimizde yapılan testler mümkün olan en kısa sürede sonuçlanıyor. Testlerin bir laboratuvar süresi var. Sağlık Bakanlığımızın verdiği süre numune alındıktan sonra 8 saat. Biz de bu süre 6 saate kadar iniyor. Laboratuvarımız 24 saat kesintisiz çalışıyor günde bin test de alsak hepsini sonuçlandırıyoruz. Vatandaşlarımız kendinde bir şüphe gördüğünde veya temaslı olduğunda test vermeye geliyor. Bu hastalık bir anda belirmiyor. Test verdiğimiz zaman sonuç alıncaya kadar kendimizi izole etmemiz gerekiyor. Bu bizim şahsi sorumluluğumuz.”

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.