DOLAR32,4460% 0.23
EURO35,1514% -0.06
STERLIN41,6173% 0.74
FRANG35,9991% 0.28
ALTIN2.324,83% 0,19
BITCOIN2.290.5711.528

Çankırı’daki FETÖ çatı davasında karar açıklandı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Çankırı’daki FETÖ çatı davasında karar açıklandı
reklam

Çankırı’da, Fetullahçı Terör Örgütünün çatı yapılanma davasında 39 sanıktan 32’sine hapis cezası verildi, 7 sanık ise beraat etti.

Çankırı Ağız Ceza Mahkemesinde devam eden FETÖ/PYF terör örgütüne yönelik sürdürülen çatı davasında karar çıktı. Davanın karar duruşmasında 12’si tutuklu 39 sanık ile avukatları hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Hüseyin Kambur ve Muzaffer Vural’ın üzerlerine atılı “Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme” suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası verilmesine karar verdi. En ağır ceza ise İl imamına verildi

Mahkeme, silahlı terör örgütüne üye olma suçundan Abdullatif Koç’a 3 yıl 4 ay,
Cemil Gürkan’a 4 yıl 2 ay,
Satılmıış Çelikten’e 4 yıl 7 ay,
Murat Kaplanoğlu ve Hasan Çocar’a 6 yıl 10 ay 15 gün,
Seyit Yıldırım, Mehmet Ali Baykara, Salih Bulut, Emin Tiryaki ve Ömer Karaarslan’a 7 yıl 6 ay,
Abdulhakim Doğrusöz, Ümmet Ercan, Mustafa Kavak, İsmail Küçükkeskin, Mesut Bukan ve Ebru Kavak’a 8 yıl 9 ay,
Bilal Yılmaz’a 10 hapis cezası verdi

Mahkeme ayrıca TCK’nın etkin pişmanlığa ilişkin 221. Maddesi uyarınca verilen hapis cezalarında taktiren 7/10 oranında indirimde uyguladı.

Etkin pişmanlıktan yararlanan sanıklar;
Engin Korkmaz’a 2 yıl 1 ay,
Berat Mehmet Erkal’a 2 yıl 3 ay,
Mehmet Devecioğlu’na 3 yıl 9 ay,
Süleyman Hotamışlı’ya 3 yıl 9 ay,
Mükremin İçer’e 3 yıl 6 ay,
Mesut Polat’a 4 yıl 4 ay 15 gün,
Oğuz Ak’a 3 yıl 5 ay 7 gün, A
hmet Kılıç, Raşit Şemsettin Esen, Burak Kırıker, Ali Saraylı, Mahmut Uzunkaya ve Akın Kızmaz’a 4 yıl 7 ay hapis cezası verdi.

7 SANIK BERAAT ETTİ
Karar duruşmasında sanıklardan Ömer Ak, Mustafa Usta, Aydın Akarsu, Hurşit Yılmaz, Özlem Küçükkeskin, Semih Darendeli ve Ali Osman Atakul’un savunmalarının aksinin kanıtlanamadığı ve cezalandırılmasına yeterli her türlü şüpheden uzak kesin, yasal ve inandırıcı delil elde edilemediği gerekçe gösterilerek, mahkemece sanıkların beraatına karar verildi.

Hapis cezası alan sanıklar hakkında verilen yurt dışına çıkış yasağının, kararı kesinleşinceye kadar devamına hükmedildi.

Cezaevinde kalan sanıklardan İsmail Küçükkeskin, Mesut Bukan,Hüseyin Kambur, Muzaffer Vural, Bilal Yılmaz, Ümmet Ercan, Abdulhakim Doğrusözlü ve Mustafa Kavak üzerlerine atılı suçlarla ilgili olarak suçun niteliği, mevcut delil durumu, kuvvetli suç şüphesinin bulunduğunu gerekçe göstererek sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Sanıklardan Ebru Kavak, Mehmet Ali Baykara, Ömer Karaaslan ve Salih Bulut’un tutuklulukta geçirilen süre gözönünde bulundurularak adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı ile tahliyelerine karar verildi.