DOLAR32,3659% 0.14
EURO34,9705% -0.31
STERLIN40,9726% 0.19
FRANG35,8911% 0.11
ALTIN2.325,14% 0,20
BITCOIN2.284.3940.868
Haber ServisiTÜM YAZILARI

Çankırı’nın Güzellikleri Çekya’dan Yankı Bulacak

Yayınlanma Tarihi : Google News
Çankırı’nın Güzellikleri Çekya’dan Yankı Bulacak
reklam

AK Parti Çankırı Milletvekili ve TBMM Türkiye-Çekya Dostluk Grubu Başkanı Salim Çivitcioğlu, Çekya’nın Ankara Büyükelçisini Çankırı’da ağırladı.

Çivitcioğlu, ‘’Çankırı’nın güzellikleri Çekya’dan yankı bulacak inşallah’’ dedi.

Çekya’nın Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek bugün Çankırı’ya misafir oldu. Vacek’i Çankırı’da ağırlayan Çivitcioğlu, Büyükelçiye Çankırı’nın tarihi ve kültürel güzelliklerini anlattı.

Çivitcioğlu, Vacek’e Çankırı turizminde önemli yeri olan Çankırı Kaya Tuz Mağarasını ve Yıldıztepe’yi gezdirdi.

 

Pandemi sonrası Çankırı’ya yabancı turist çekmek, bölgeye ve ülke ekonomisine katkı sağlamak için harekete geçildi. Bu kapsamda TBMM Türkiye-Çekya Dostluk Grubu Başkanı olan Çivitcioğlu, Çankırı’nın tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini Çekya Ankara Büyükelçisi aracılığıyla Çekya’ya tanıttı.

Çivitcioğlu, yaptığı açıklamada; ‘’Dostluk grubu başkanı olduğum Çekya’nın Ankara Büyükelçisi Sayın Pavel Vacek’i bugün ilimizde misafir ediyoruz. Şehrimizin turizmine katkı sunmak üzere çeşitli programlarla sayısız yabancı turistimizi misafir etmeyi hedefliyoruz.

Turizm anlamında büyük katkı sunacağına inandığım ziyareti için Sayın Vacek’e teşekkür ediyorum. Yaranlar diyarı Çankırı’nın kapıları daima açık. Her zaman bekleriz’’ ifadelerini kullandı.

 

İkili ayrıca Çankırı Valisi Abdullah Ayaz’ı, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’i ve Ilgaz Kaymakamlığı’nı da ziyaret etti.