DOLAR32,5262% 0.24
EURO34,8757% 0.28
STERLIN40,6635% 0.23
FRANG35,6120% 0.35
ALTIN2.443,27% 0,19
BITCOIN62.942,33-0.813

Çetiner Çetin: Rusya’nın Türkiye ile görüşmeye ihtiyacı var

Yayınlanma Tarihi : Google News
Çetiner Çetin: Rusya’nın Türkiye ile görüşmeye ihtiyacı var
reklam

Ensonhaber yayınına katılan gazeteci Çetiner Çetin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya lideri Putin’i ağırlayacak olmasıyla ilgili, “Rusya’nın Türkiye ile görüşmeye ihtiyacı var” yorumunda bulundu.

Bu videoyu izlemek için lütfen JavaScript’i etkinleştirin

ensonhaber.com

İlker Koç’un moderatörlüğünü yaptığı Ensonhaber Gündem Özel YouTube yayınına konuk olan gazeteci Çetiner Çetin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında planlanan görülmeye dair açıklamalarda bulundu.

Çetiner Çetin, Türkiye’nin hem Ukrayna hem de Rusya ile Diyalog kurabilen tek ülke olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Erdoğan ile Putin arasındaki görüşme bu ayın son haftası gerçekleşecektir”

Benim tahminim, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasındaki görüşme bu ayın son haftası gerçekleşecektir. Çünkü Rusya’nın da buna çok acil ihtiyacı var. Çünkü Afrika’daki kriz derinleşmeden bir can suyu göndermek durumunda. Özellikle önümüzdeki günlerde bir konferans var. Putin bu konferansa katılamayacak ama en azından o konferansta gerekli yardımların gönderileceğine dair önemli bir altyapının oluşturalacağına inanıyorum.

Putin daha önce Türkiye’ye gelecekti ancak Wagner meselesi Rusya’yı da çok yordu. Ama ben bu ayın sonunda bu toplantının İstanbul’da gerçekleşeceğini düşünüyorum.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.