DOLAR32,3767% 0.16
EURO35,0559% -0.16
STERLIN40,9829% 0.16
FRANG35,9249% 0.19
ALTIN2.325,03% 0,20
BITCOIN2.281.1840.006
Haber ServisiTÜM YAZILARI

Covid-19 Denetimlerinde Farklı Uygulamaya Geçildi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Covid-19 Denetimlerinde Farklı Uygulamaya Geçildi
reklam

Coronavirüs vakalarının 2 binin üzerinde seyretmesinin ardından denetimlerde farklı uygulamaya geçildi. ‘’Coronavirüs Salgını Denetimleri’’ konulu genelge 81 il valiliğine gönderildi. Vatandaşların toplu olarak bulunduğu alanlarda denetimler daha etkin yapılacak.

İçişleri Bakanlığı, 81 ile denetimlerde farklı metotların uygulanacağını bildiren genelge gönderdi. Buna göre şehirlerde işlek yerlerde görevli ekip sayıları artırılacak. Şehirlerarası ve şehir içi toplu ulaşım araçları, ticari taksiler tek tek kontrol edilecek. Pazarlarda denetimler sıklaşacak. Kuralara uyma konusunda sık sık anons yapılacak. Valiler bizzat denetimlere katılacak.

Coronavirüs denetimlerinde bugüne kadar yürütülen denetim faaliyetlerinin ötesinde yeni bir yaklaşım sergilenecek. Kalabalıkların oluştuğu alanlar başta olmak üzere sahada denetim yapmakla görevli ekip sayıları azami ölçüde artırılacak. Bu amaçla yerel yönetimlerin imkanları da seferber edilecek. Özellikle işyeri, cadde ve sokak denetimlerinde belediye zabıta personelinin tamamından istifade edilecek. Kolluk görevlileri ve zabıta personelinin yanı sıra denetim ekiplerine diğer kamu kurum ve kuruluşları ile meslek odalarından mümkün olan en fazla sayıda personel görevlendirilecek.

 

Denetimler Artacak

Toplu ulaşım araçları ile ticari taksilerin denetimlerinde; her aracın kontrol edilmesine özellikle dikkat edilecek. Şehirlerarası toplu ulaşım araçlarında HES kodu ve maske zorunluluğuna bakılacak. Şehir içi toplu ulaşım araçlarında (metro, metrobüs, tramvay, belediye otobüsü, özel halk otobüsü, minibüs, midibüs vb.) yolcu kapasite sınırlamasına, HES kodu ve maske zorunluluğuna, ticari taksilerde sürücüler ve müşterilerce maske takılması, araç içerisinde yeteri kadar dezenfektan malzemenin bulundurulması, aynı anda alınabilecek müşteri sınırına uyulup uyulmadığı kontrol edilecek.

Her vardiya değişiminde aracın iç temizliğinin yapılması ve sürücüler tarafından hijyen kurallarına uygun şekilde hareket edilmesi zorunluluğu kontrol edilecek. Alınan tedbirlere aykırı davranan toplu ulaşım araçlarına, sürücü ve işletmecilere ve tedbirlere uymayan yolculara ilgili gerekli yaptırımlar tereddütsüz uygulanacak.

 

Sürekli Anons Yapılacak

Sosyal hayatın canlı olduğu cadde, bulvar ve sokakların denetimlerinde işletmecilerin ve vatandaşların fiziki mesafe kuralına ve maske takma zorunluluğuna uyup uymadıkları, bu yerlerde bulunan alışveriş mekanlarının kalabalık oluşumuna neden olacak faaliyet içerisinde bulunup bulunmadıkları, buralardaki işyerlerinde kendileri için belirlenen kural ve tedbirlere riayet edilip edilmediği hususlarına dikkat edilecek.

Ayrıca bu yerlerde kolluk/zabıta araçlarından megafonlar vasıtasıyla sürekli anons yapılmak suretiyle vatandaşlara mesafe ve maske kurallarının hatırlatılması ve kalabalıklardan uzak durulmasının önemi vurgulanacak.