BIST 100
14.492,41 0,67%
DOLAR
48,0648 0,20%
EURO
56,2717 0,25%
GRAM ALTIN
7.104,57 2,08%
FAİZ
40,72 -0,32%
GÜMÜŞ GRAM
108,02 2,94%
BITCOIN
76.686,00 5,54%
GBP/TRY
65,7012 0,29%
EUR/USD
1,1703 0,21%
BRENT
93,74 -0,04%
ÇEYREK ALTIN
11.615,97 2,08%
Çankırı Açık
Çankırı hava durumu
31 °

Erdoğan: İsrail’in saldırıları devlet terörüdür

Ekran-Alintisi.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail’in saldırıları devlet terörüdür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28’inci Taraflar Konferansı kapsamında Expo City Dubai’de düzenlenen Dünya İklim Eylemi Zirvesi sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına değinen Erdoğan şöyle konuştu:

“İsrail’in hukuk tanımaz yaklaşımı neticesinde gelinen durum, endişelerimizde haklı olduğumuzu bir kez daha gösterdi. Burada bir barış fırsatı yakalanmıştı ve bu fırsatı maalesef İsrail’in bu uzlaşmaz yaklaşımıyla şimdilik kaybettik. Ancak ‘bundan sonrası da böyle olacak, barış fırsatları heba edilecek’ yaklaşımı içerisinde değiliz, umudumuzu yitirmeyelim. İnşallah tekrar beklediğimiz kalıcı barış fırsatını yakalarız. Barışın peşini bırakmayacağız” dedi.

Erdoğan, “Düşünün bir eviniz var, atanız dedeniz o evde yaşamış, yıllarca o toprağı işlemiş, üzerinde yaşamışsınız sonra eli silahlı bu teröristler geliyor ve size, ‘Burası artık benim.” diyor. Bu zulüm değil de nedir? Diğer taraftan Tevrat’taki on emir içerisinde sadece ‘Öldürmeyeceksin.’ emri yok. On emrinden biri de ‘Komşunun malına, mülküne göz dikmeyeceksin.’ emridir. Bunların böyle bir derdi yok. Netanyahu sürekli dini söylemlerle soykırımlarını temellendirmeye çalışıyor ancak görüyorsunuz bunların yaptıklarının dini bir dayanağı da yok. Bunlar işgalci, bunlar zalim. Ortada çok büyük bir terör vakası var. Bu bir devlet terörüdür. Bu devlet terörü karşısında da suskun duramayız.” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.