DOLAR32,5729% 0.09
EURO34,9652% 0.33
STERLIN40,5952% 0.04
FRANG35,6144% 0.14
ALTIN2.427,53% 0,18
BITCOIN63.930,01-3.566

​​Hafızlık İcazet Merasimine Büyük İlgi

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
​​Hafızlık İcazet Merasimine Büyük İlgi
reklam

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğinde 2018 yılında uygulamaya konulan Örgün Eğitim ile Birlikte Hafızlık Projesi kapsamında “İcazet Töreni” gerçekleştirildi.

​23.01.2023 Pazartesi günü İlimiz Hacı Murad-ı Veli İmam Hatip Ortaokulu/Lisesi Salonunda gerçekleştirilen programa, Çankırı Valisi Sayın Abdullah Ayaz, Çankırı Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, Milletvekili Sayın Salim Çivitcioğlu, Çankırı Belediye Başkan Vekili Metin Keskinkılıç, Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Harun Çiftçi, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, MEB Daire Başkanı İhsan Erkul, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Fatih Çollak, Kaymakamlar, Ilgaz Belediye Başkanı Mehmet Öztürk , kurum yöneticileri, siyasi parti il temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, vatandaşlar, öğrenci, öğretmen ve mecidiyeköy escort veliler katılım sağladı.

​Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Hafızlık Hazırlık öğrencilerinin Kuran-ı Kerim tilaveti ve okul tanıtım sunusu ile devam etti.

​ Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, hafızlık ve hafız olmanın önemi ve zorluğuna değinerek, bu işe gönül veren, öğrencilerin yetiştirilmesine katkı sağlayan eğitim paydaşlarına teşekkür etti. Konuşmasında, Haziran 2018 yılında diğer illerde olduğu gibi Çankırı’da da başlatılan program kapsamında 4 yıllık uzun bir çalışma ile bugün 30 öğrencinin hafızlık ünvanına ulaştığına değinen Öztürk, “Bakanlığımızca yapılan çalışmalar nedeniyle Sayın Bakanımız Mahmut Özer’in şahsında bugün aramızda bulunup bu heyecana tanıklık eden Din Öğretimi Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Nezir Gül’e teşekkür ediyorum.” dedi.
​MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Türkiye genelinde 165 İmam Hatip Okulunda örgün eğitimle birlikte hafızlık çalışmalarının da yürütüldüğünü belirterek, “Çankırı özelinde Türkiye genelinde en başından beri bu çalışmaya destek veren idarecilerimize, öğretmenlerimize, Diyanet teşkilatına, annelere, babalara, öğrencilerimize saygılarımı sunuyorum.” dedi.

​Çankırı Milletvekili Salim Çivitçioğlu; Kur’anın nuruyla nurlanan, onun ahlâkıyla yaşayan ve her yerde Kur’anı anlatmaya çalışan hafızlarımızı kutluyorum. Hafızlık her faniye nasip olmayacak bir payedir.”dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu ise; 3 ayaların başlangıcı olan bugünde “Allah’ım! Bize Receb ve Şaban’ı mübârek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.”diyerek, insanların en hayırlısının Kur’anı öğrenen ve öğretenler olduğunu belirtti. Hafızlıklarını tamamlayan öğrencilerin yetişmesinde büyük emek sarf eden anneleri, babaları, hocalarını tebrik ediyorum, ifadelerine yer verdi.

Çankırı Valisi Sayın Abdullah Ayaz ise konuşmasında; çocukların hem akademik hem de millî, manevî değerlerle birlikte yetişmesi ve geleceğe hazırlanması en büyük hedefimizdir, diyerek hafızların yetişmesinde emeği olan Müftülük ve Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarını tebrik etti.

​Program, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Fatih Çollak’ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Tilavet sonrası bir konuşma gerçekleştiren öğretim üyesi, hafızlık makamının kıymeti ve ehemmiyeti üzerine bilgiler aktarırken, katılımcılarla Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed SAV ve sahabeleri ile ilgili hafızlık konusunda yaşananları paylaştı. Çollak, konuşmasında, İmam Hatip Okullarının çok önemli noktalara geldiğini belirterek, “Bu çalışmada yukarıdan aşağıya tüm kademede görev almış kardeşlerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Hafız öğrenciler adına Elif Ebrar Sayık; arkadaşları ile birlikte hafızlığa başladıkları ilk günleri anlatırken nasıl heyecanlandıklarını, bu yolda kendilerine nasıl söz verdiklerini dile getiren duygusal bir konuşma yaptı.
​İcazet merasimi, Hafızlığını alan öğrencilerin Kuran tilaveti ve İl Müftüsü Bürhan Keleş’in duası ile devam etti.
Program sonunda 30 Hafız Öğrenci için temin edilen hediyeler genç hafızlara katılımcılar tarafından takdim edildi. Hafızlarımızın yetişmesinde emeği, desteği, duası ve katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.