BIST 100
13.092,93 -1,45%
DOLAR
44,1951 0,12%
EURO
50,4914 -0,74%
GRAM ALTIN
7.136,03 -0,98%
FAİZ
39,82 1,35%
GÜMÜŞ GRAM
114,59 -3,69%
BITCOIN
70.924,00 -0,61%
GBP/TRY
58,5116 -0,79%
EUR/USD
1,1417 -0,83%
BRENT
103,14 2,67%
ÇEYREK ALTIN
11.667,40 -0,98%
Çankırı Parçalı Bulutlu
Çankırı hava durumu
12 °

O İlçe, Kura İle Belirlendi

Screenshot

Ilgaz’a Kütüphane Müjdesi
11 İlçe 11 Kütüphane Projesinde Dördüncü Durak Belli Oldu

Ankara Çankırılılar Federasyonu tarafından Çankırı’nın ilçelerinde kütüphaneler kurulması amacıyla başlatılan “11 İlçe 11 Kütüphane” projesi kapsamında yeni bir adım daha atıldı. Proje çerçevesinde yapılacak kütüphanelerden birinin hangi ilçeye kazandırılacağını belirlemek için düzenlenen programda kura çekimi gerçekleştirildi.

Programda yapılan çekiliş sonucunda projenin dördüncü durağı Ilgaz ilçesi oldu. Çekiliş, protokol üyeleri ve davetlilerin katılımıyla yapılırken, Ilgaz’da Şehit Serdal Uyanık Cumhuriyet İlkokulu Kütüphanesinin oluşturulacağı açıklandı.

Ankara Çankırılılar Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, yürütülen çalışmanın yalnızca bir kütüphane oluşturma projesi olmadığına dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:

“11 İlçe 11 Kütüphane hayalimizin 4’üncü durağı Ilgaz. Bu sadece bir kütüphane değil; bilgiyle büyüyen bir gelecek, kitapla güçlenen bir nesil demek. Ankara Çankırılılar Federasyonu olarak her ilçede bir ışık yakıyoruz; Ilgaz’da bu ışık daha da parlıyor. Sayfalar çevrildikçe umut çoğalacak, kelimeler çoğaldıkça yarınlar aydınlanacak. Ilgaz’da atılan bu adım, Çankırı’nın geleceğine atılmış güçlü bir imzadır. Çünkü biz biliyoruz: Bir kütüphane, bir ilçenin kaderini değiştirir.”

Federasyon yetkilileri, memleket sevdasıyla başlatılan bu projede çocukların ve gençlerin kitaplarla buluşmasını hedeflediklerini belirterek kütüphanelerin kitaplarla zenginleştirilmeye devam ettiğini ifade etti.

Proje kapsamında kitapları tamamlanan kütüphaneler ise şöyle sıralandı:

  • Kurşunlu İlçesi Şehit Murat Ustaoğlu Anadolu Lisesi Kütüphanesi
  • Orta İlçesi İsmail Nazire Ünal Kütüphanesi
  • Kızılırmak İlçesi Halk Kütüphanesi

Yetkililer, eğitime ve kültüre katkı sunmayı amaçlayan bu çalışmada emeği geçen Ankara Çankırılılar Federasyonu yönetimine ve destek veren tüm hayırseverlere teşekkür ederek, amaçlarının çocukların ve gençlerin daha fazla kitapla buluşmasına vesile olmak olduğunu ifade etti.

Açıklamada ayrıca yapılan hizmetlerin kalıcı eserler bırakma gayesi taşıdığı vurgulanarak, “Rabbim yapılan tüm hayırları kabul eylesin. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Gayemiz; gök kubbede hoş bir seda bırakabilmektir.” denildi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?