DOLAR32,3659% 0.14
EURO34,9705% -0.31
STERLIN40,9726% 0.19
FRANG35,8911% 0.11
ALTIN2.325,14% 0,20
BITCOIN2.284.3940.868

İl Başkanı Çelik “Zincirler Kırıldı, Ayasofya Açıldı”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
İl Başkanı Çelik “Zincirler Kırıldı, Ayasofya Açıldı”
reklam

Akparti Çankırı İl Başkanlığınca, Ayasofya Camii’nin yeniden ibadete açılması münasebetiyle basın açıklaması programı düzenlendi.

Karatekin Parkında düzenlenen basın açıklaması sonrası lokma ikramında bulunuldu.

Akparti İl Başkanı Abdulkadir Çelik yaptığı açıklamada” AyasofyaCamii’nin yeniden ibadete açılması münasebetiyle, AK Parti Çankırı İl Başkanlığı olarak düzenlemiş olduğumuz Basın Açıklaması ve Lokma Dağıtımı programımızı Milletvekilimiz Salim Çivitcioğlu, Stk Temsilcileri, Tüm teşkilatlarımız ve gönlü Ayasofya sevgisiyle dolu vatandaşlarımızın katılımlarıyla gerçekleştirdik.

Bu anlamlı programda bizleri yalnız bırakmayan tüm değerli katılımcılara şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ediyorum.” açıklamasını yaptı.

İl Başkanı Çelik ayrıca konuşmasında “Bilindiği üzere; Ayasofya Camii 1934 yılında alınan bir Bakanlar kurulu kararı ile müzeye çevrilmiş, cihan padişahı Fatih Sultan Mehmet Han’ın vasiyeti dışında, fethin sembolü Ayasofya 86 yıl boyunca ibadete kapalı kalmıştır. 10 Temmuz 2020 tarihinde Danıştay 10.Dairesinin kararı ile Ayasofya’nın Müzeye çevrilmesine dair Bakanlar Kurulu kararı iptal edilmiştir. Yine aynı gün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Ayasofya Camiinin Yönetimi Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına karar verilmiştir.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadesiyle; Bugün Ayasofya, inşa edildiği tarihten itibaren defalarca şahit olduğu yeniden dirilişlerinden birini yaşıyor.

Üstad Necip Fazıl, “Ayasofya açılacak… Hem de öylesine açılacak ki, kaybedilen bütün mânalar, zincire vurulmuş masumlar gibi onun içinden fırlayacak!” İfadelerini kullanırken, büyük mütefekkir Osman Yüksel Serdengeçti bir şiirine “Ey İslam’ın nuru, Türklüğün gururu Ayasofya!” diye başlıyordu.

Esaret altındaki Ayasofya; tarih boyunca bir çok şairimizin şiirlerine mısra, fikir adamlarımızın konferanslarına konu, gözünde zerre derecesinde iman nuru bulunan her gencimize sızısı olmuştur.

Ayasofya Camisinin Müze statüsünden çıkarılmasıyla birlikte artık ücretli giriş uygulaması da kaldırılmıştır. Artık Ayasofya ya biletle değil abdestle gireceğiz İnşallah.

İnsanlığın ortak mirası Ayasofya yeni statüsüyle herkesi kucaklamaya, çok daha samimi, çok daha özgün şekilde devam edecektir.

Tüm camilerimiz gibi Ayasofya’nın kapıları da yerli ve yabancı, Müslim ve Gayrimüslim herkese sonuna kadar açık olacaktır.

Camii için hazırlıklar süratle tamamlanarak 24 Temmuz 2020 Cuma günü, Cuma namazı ile birlikte Ayasofya Camii İbadete açılacaktır. Bizlere de en kısa zamanda Ayasofya Camiinde namaz kılmak ibadet etmek nasip olur İnşallah.

Uluslararası alanda Ayasofya Camii ile ilgili ortaya konan her türlü görüşü anlayışla karşılarız Ancak Ayasofya’nın hangi amaçla kullanılacağı konusu, Türkiye’nin egemenlik haklarıyla ilgilidir.

Türk Milletinin Ayasofya üzerindeki hakkı , yaklaşık 1500 yıl önce bu eseri ilk inşa edenlerden daha az değildir. Tam tersine yaptığı katkılar güçlü sahiplenişi itibarıyle milletimizin, bugün insanlık mirasının en önemli eserleri arasında gösterilen Ayasofya üzerindeki hakkı daha fazladır.

Ayasofya’nın dirilişi Mescid-i Aksa’nın özgürlüğe kavuşmasının habercisi, Müslümanların fetret devrinden çıkış iradesinin ayak sesidir.

Ezanın aslına döndürülmesinden 70 yıl sonra Fatih’in emaneti Ayasofya’nın da cami olarak hizmete girmesi gecikmiş bir yeniden silkiniştir.

Yakın tarihimizin en derin esaretine maruz kalan Ayasofya, bugün itibari ile yüreğimizde ki sızıyı dindirmiş ve zincirlerini kırmak sureti ile hürriyetine kavuşmuştur. Ayasofya, büyük mabed ve kutlu mekan artık gerçek manasına kavuşmuş, Camii ismi ile müsemma hale gelmiştir. Fetih medeniyetinin yeni lideri, küresel güçlerin en büyük tehdidi, yükselen Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üstün liderlik özelliği ile gerekeni yapmış, Ayasofya’yı aslına rücu ettirmiştir.

Aziz Türk milleti; tarih boyunca olduğu gibi bugünde hakkına düşeni almayı nasıl bildiyse, Müslim, gayrimüslim, Hristiyan dünyasından herkesin içini ferahlatacak şekilde ecdadından devraldığı mirası nasıl geleceğe taşıyacağını da iyi bilir.

Müjdeler olsun!
Ayasofya bundan böyle özgürdür.

Kapısında Kur’an-ı Kerim öğrencileri, bahçesinde sığmayan cemaati ve seccadesinde tertemiz alınları ile Ayasofya artık hürdür, özgürdür!

Başta İstanbul’un fethederek Ayasofya’yı cami haline getiren Fatih Sultan Mehmet han ve fetihte yer alan cümle ecadımızı, bu toprakların vatan olması için kanlarını ve canlarını veren şehitlerimizi rahmetle ve gazilerimizi minnetle yâdediyorum. Ve yine 15 temmuz hain darbe girişiminde  şehit olan vatandaşlarımızı da rahmetle gazilerimizi minnetle anıyor, darbe girişimine karşı koyan tüm vatandaşlarımıza  şükranlarımı sunuyorum.

Ayasofya’nın Müzeden Camiye Dönüştürülmesi kararını veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, desteklerinden dolayı Cumhur İttifakı ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye , Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese şahsım teşkilatım ve hemşehrilerim adına sonsuz  teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.