DOLAR32,5095% 0.15
EURO34,9205% 0.09
STERLIN40,9492% -0.06
FRANG35,7410% 0
ALTIN2.437,63% 0,10
BITCOIN62.984,44-1.026

İsrail iç sorunlarından kurtulmanın en iyi yolunu bölgede kriz yaratmakta görüyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
İsrail iç sorunlarından kurtulmanın en iyi yolunu bölgede kriz yaratmakta görüyor
reklam

İran Başkonsolosu Mohammadi: İsrail iç sorunlarından kurtulmanın en iyi yolunu bölgede kriz yaratmakta görüyor

 

İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Ahmad Mohammadi, İsrail’in 6 aydır Gazze’de sürdürmekte olduğu askeri operasyonlara yönelik yazılı açıklama yayınladı.

 

Başkonsolos Mohammadi, İsrail hükumetinin ülke içindeki protestoları aşmak için Gazze’de 6 ayda 40 binin üstünde masum sivili öldürdüğünü belirtti. Katliama karşı Batılı ülkelerin sessiz kaldığını ifade eden Mohammadi, “ Bu dönemde genellikle insan haklarını yanıltma kisvesi altında tüm ülkelerin iç işlerine karışan Batılı hükümetler ve bu rejimin destekçileri, sessiz kalmayı ve Siyonist rejime karşı yalnızca bir kez protesto yapmayı tercih etmiştir. O da Batılı ülkelerin vatandaşlığına sahip bir kaç yardım görevlisinin öldürülmesinde. Bu ülkeler İsrail rejimini sadece o kadar protesto ediyor ki, rejim iki subayını işten atmak zorunda kalıyor. Bu, bir kaç Batılı yardım görevlisinin kanının Gazze’deki 40 bin masum insanın kanından daha değerli olduğu anlamına gelmektedir!” dedi.

 

“İsrail diplomatik mekanları hedef aldı”

Birleşmiş Milletler ve Güvenlik Konseyi’nin etkisizliği sonucu İsrail’in küstahlaştığını belirten Mohammadi, “Siyonist rejim, İran İslam Cumhuriyeti’nin Şam’daki diplomatik mekânlarını hedef alarak, Suriye hükümetinin daveti üzerine o ülkede bulunan bir grup İranlı askeri danışmanı şehit etmiştir” dedi.

“Batılı ülkeler asgari düzeyde bile kınamadılar”

İsrail’in İran’ın Şam’daki Başkonsolosluğuna yönelik gerçekleştirdiği saldırının Uluslararası kurallara ve konvansiyonel sözleşmelere tamamen aykırı olduğunu belirten Mohammadi, “Bu rejimi destekleyen hükümetler, asgari düzeyde olan bir kınamayı bile yapmamışlardır. Batılı ülkelerin Siyonist rejimi desteklemesi ve kınamaması elbette ilk kez yaşanan bir durum değildir “ dedi.

YORUM YAP