DOLAR32,3862% 0.19
EURO35,1055% -0.02
STERLIN41,0568% 0.36
FRANG35,9462% 0.28
ALTIN2.326,14% 0,25
BITCOIN2.288.9330.077
Haber ServisiTÜM YAZILARI

Kurşunlu Adalet MYO Açıldı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Kurşunlu Adalet MYO Açıldı
reklam

2020-2021 öğretim yılında ilk defa öğrenci alarak 83 öğrenci ile eğitime başlayan Çankırı Karatekin Üniversitesi Kurşunlu Adalet Meslek Yüksekokulu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen törene, Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, TBMM AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Kurşunlu Kaymakamı İlyas Öztürk, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çıbık, Kurşunlu Belediye Başkanı Şakir Kaymak, akademisyenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşının söylenmesinin ardından törenin açılış konuşmasını yapan MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Hasan Dağlar, dinleyicilere okul hakkında bilgiler verdi. Dağlar konuşmasında, okuldan mezun olacak öğrencilerin istihdam alanının çok geniş olduğuna vurgu yaptı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı ise yaptığı konuşmada, “İnsanın bir rüyası olmalı. Her şey bir rüya ile başlar. Rüyası olmayan milletlerin medeniyeti de olmaz. Necip Fazıl Kısakürek’in dediği gibi, “Şair, gaibi kurcalayan çilingir gibidir.” Biz de geleceğe adım atarken bir rüya ile yaşamalıyız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da sürekli dile getirdiği, “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın.” felsefesiyle yetişmiş ve hizmet ehli olmuş bu büyük hazırun, ortak bir akıl ve rüyayla, bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz okulda olduğu gibi bu hizmetleri gerçekleştirmektedir. Bir hizmet kurumu açmak aslında bir imandır. Allah’ın kazasına ve kaderine imandır. Çünkü insanın içinde böyle bir iman olmasa, böylesine güzel hizmetler yapmak için çaba sarf eder mi? Böyle güzel bir adalet müessesini ülkemizin hizmetine sunmaktan çok mutlu ve gururluyuz. Hukukun neredeyse bütün kademelerinde çalışmış olan bir hukukçu olarak, şunu söyleyebilirim ki, Kurşunlu Adalet Meslek Yüksekokulu Ülkemize ve İlimize çok büyük fayda ve katkı sağlayacaktır. Buradan mezun olacak arkadaşlarımız, adalet sisteminin mutfağında çalışacak olan, yükü çekecek olan arkadaşlarımız olacaklardır. Nisa Suresinde “İnsanlar arasında hükmederken adaletle hükmedin.” buyrulduğu gibi, biz, burada iman köklerine sahip olan öğrencilerimizi, hukuk biliminin tüm inceliklerini ve ilkelerini öğrenmiş olarak, büyük bilgi ve tecrübe yumağı olarak Ülkemizin adalet sistemine katacağız. İnsan yetiştirmek çok önemli bir görevdir. Ancak, adaleti sağlayacak, adalete hizmet edecek insanları yetiştirmek çok daha önemli bir görevdir. O yüzden, bu okulun açılmasında duyduğum mutluluğu kelimelerle ifade edemem. Bugüne gelmemizde büyük emekleri olan Sayın Muhammet Emin Akbaşoğlu başta olmak üzere, emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

TBMM AK Parti Grup Başkanvekili, Çankırı Milletvekili M. Emin Akbaşoğlu ve Vali Abdullah Ayaz da yaptıkları konuşmalarda, Kurşunlu Adalet Meslek Yüksekokulunun Çankırı ve Türkiye’ye sağlayacağı katkının önemine vurgu yaptılar. Konuşmacılar Üniversitenin büyük gelişimine değinerek Çankırı’ya hizmetlerinden dolayı Rektör Ayrancı’ya teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından Kurşunlu Adalet Meslek Yüksekokulu, kurdele kesimi ile hizmete açıldı. Tören okulun gezilmesi ile sona erdi.