DOLAR32,5038% 0.08
EURO34,7826% -0.12
STERLIN40,2943% -1.04
FRANG35,7169% 0.28
ALTIN2.499,53% 0,61
BITCOIN2.100.964-1.19

Park ve Bahçeler Müdürlüğü Sıkı Çalıştı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Park ve Bahçeler Müdürlüğü Sıkı Çalıştı
reklam

Çankırı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 2020 yatırım programı kapsamında Çankırı’ya 50 bin 350 metrekare yeşil alan kazandırdı. Ekipler, yıl içerisinde 2 bin 500 metrekare Tatlıçay ile 45 bin metrekare TCDD Parkı ve Açık Hava Müzesi peyzajını tamamlarken 1500 metrekare Taş Mescit ile 1350 metrekare Mehmet Akif Ersoy parklarını da tamamlayarak halkın hizmetine açtı.

Çankırı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, son 12 ayı kapsayan çalışma raporunu açıkladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler bakım, onarım ve ilaçlama çalışmalarının yanı sıra şehrin muhtelif alanlarına 55 bin 500 adet çiçek ve 5 bin adet bitki dikti.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 2020 yılı projelerinin çevre ve peyzaj düzenlemelerinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin yoğun bir mesai geçirdiğini ifade etti. Esen, özellikle 2021 bahar aylarının peyzaj ve kentsel estetik düzenlemeleri açısından önemli bir dönem olacağını kaydetti.

 

Kent Estetiğinde Milli Ürünler Kullanıldı

Dikkat çeken diğer bir ayrıntı ise peyzaj çalışmalarında milli ürünlerin kullanılma kararı ile milli ekonomiye katkı sağlama çalışmaları oldu. Çankırı Belediyesi, 2020 yılı peyzaj çalışmalarının tamamında milli ürünler kullandı.

Salgına Karşı Tüm Parklar İlaçlandı

Yeşil alan, park ve kent estetiği çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler, Türkiye’de ilk corona virüs vakasının görülmesinin ardından aldığı önlemleri arttırdı. Dezenfekte çalışmaları kapsamında; vatandaşın yoğun olarak bulunduğu alanlar ile şehir içi parklardaki oyun grupları, kameriyeler, banklar, spor aletleri Sağlık Bakanlığından onaylı solüsyonlar ile temizlendi.

 

Mezarlık Hizmetlerinde Covid Önlemleri

2020 yılı içerisinde Covid-19 sebebi ile vefat eden vatandaşların cenaze ve defin işlemleri de Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı Mezarlık Hizmetleri Birimi aracılığı ile Covid-19 tedbirlerine uygun bir şekilde gerçekleştirildi.

 

TCDD Parkı ve Açık Hava Müzesi Peyzajı Göz Doldurdu

Park ve Bahçeler Müdürlüğü sorumluluğunda devam eden çalışmalar kapsamında TCDD Parkı ve Açık Hava Müzesi çalışmaları tamamlandı. Abdülhalik Renda Mahallesi’nde Devlet Demiryollarına ait eski cer atölyesi ve depolama alanını kapsayan 45 bin metrekarelik park içerisinde; yürüyüş yolu, mini tren yolu, dinlence alanları, spor aletleri, kafeterya, kameriyeler ve konsept oturma alanları ile sergilenmek üzere tarihi lokomotif ve vagonlar yer aldı. Görsel etkinin artırılması için farklı peyzaj uygulamalarının yapıldığı rekreasyon alanında, vatandaşların büyük rağbet gösterdiği Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi faaliyetlerinin devam edebilmesi için mevcut bir bina da restore edilerek çevre düzenlemesi gerçekleştirildi.

Tatlıçay Peyzaj Alanı Düzenlendi

Tatlıçay Projesi’nin birinci etabı arasında yer alan Güneş İlkokulu ile Pazar Pazarı arasında kalan alanın çay tabanında 10 metre genişliğinde rigol kanal yapılmasının ardından Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler, çay içerisinde iki taraflı oluşturulan peyzaj alanı için çalışmaları tamamladı. Çalışmalar kapsamında; dolgu, otomatik sulama, çim tohumu, bitkisel toprak ve çim üzeri kapak toprağı çalışmaları yapıldı. Çalışmalar diğer etaplarda da devam edecek.

 

İki Ayrı Bölgeye Park Kazandırıldı

Yenimahalle sınırlarında yer alan Taş Mescit ile huzurevi arasında kalan 1500 metrekarelik alana Taş Mescit Parkı, Buğday Pazarı Mahallesi Ihlamur Sokak’ta 1350 metrekarelik alana Mehmet Akif Ersoy Parkı kazandırılarak bölge sakinleri için dinlence, çocuklar için ise oyun alanı oluşturuldu.

Bakım ve Onarım Çalışmaları Yapıldı

Vatandaşların kabir ziyaretlerini daha rahat ve güvenli yapabilmelerini sağlamak amacı ile yıl içerisinde defin alanlarına ana ve ara yollarda kilitli parke döşeme çalışmaları yapıldı. Şehir merkezindeki tüm parkların bakım ve onarım çalışmaları da gerçekleştirildi.

Kente Yaz Kış Bakım

Ekipler, budama çalışmalarına hem bahar hem de kış ayları öncesinde hız verdi. Şehir merkezindeki büyük parklardan başlayan budama çalışmaları, şehir içindeki tüm parklarda ve ihtiyaç duyulan alanlarda devam etti.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.