DOLAR32,5154% -0.08
EURO34,9602% 0.33
STERLIN40,8202% 0.56
FRANG35,6051% 0.13
ALTIN2.434,40% 0,46
BITCOIN63.744,00-4.321

Şabanözü’nde 15 Temmuz Şehidi adına okul yapılıyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
Şabanözü’nde 15 Temmuz Şehidi adına okul yapılıyor
reklam

KIZILAY ŞEHİT SERHAT ÖNDER ADINA OKUL YAPTIRACAK

Küçükesat Kızılay Şube Başkanlığı görevinde bulunurken şehit olan Şabanözülü 15 Temmuz kahramanı Serhat Önder adına Kızılay tarafından memleketine onun adını taşıyacak olan İmam Hatip Ortaokulu yapılacak.

Protokolleri yapılan okul için Kahyaoğlu Ailesi de arazi bağışladı.

Türk Kızılay’ı tarafından Şabanözü’nde yapılacak olan Şehit Serhat Önder İmam Hatip Ortaokulu için protokol imzalandı.

Kahyaoğlu ailesi tarafından bağışlanan arsa üzerinde yapılacak olan okulun çalışmaları, Kızılay, Şabanözü Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülecek.

Protokol imza törenine Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Ak Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, Şabanözü Belediye Başkanı Faik Özcan, İlçe Kaymakamı Ferhat Altay, Kızılay ve ilgili kurumların yetkilileri katıldı.

Başkan Özcan’dan Destek Çağrısı
Konuyla ilgi sosyal medya hesaplarından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Faik Özcan, Şehit Serhat Önder adına yapılacak olan okulda nice Serhat Önder’lerin yetişeceğine inandığını belirterek, vatandaşları bu kampanyaya destek olmaya davet etti. Başkan Özcan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “16 Temmuz 2020 Perşembe günü Çankırı Kızılay Şube Başkanlığımız, ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile iş birliği içerisinde ilçemize 12 Derslikli İmam Hatip Ortaokulu yapımı konusunda protokol imzalanarak bağış kampanyası başlatılmıştır

Türkiye’de ve dünyada, insani yardım hizmetinde model alınan, insanların en zor anlarında yanında olan Türk Kızılayı, eğitim konusunda da en önde koşmak için gayret eden güzide bir kurumumuzdur.
Yapılacak olan okulumuzda nice Serhat Önder’ler yetişeceğine inancımız tamdır.

Bu sürece katkılarından dolayı Çankırı Milletvekilimiz Sayın Salim Çivitcioğlu, İlçe Kaymakamımız Sayın Ferhat Altay, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İlker Kendir, ile Türk Kızılay’ına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bağış kampanyamıza desteklerinizi bekliyoruz.”

Kızılay Web Sitesinde Yayınladı
Türk Kızılay’ı başlatılan kampanyayı web sitesinde duyurarak hayırseverleri bu kampanyaya destek olmaya davet etti. Kızılay’ın sitesinde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Dünyayı değiştirmek için kullanabilecek en güçlü aracın ‘eğitim’ olduğu inancı ile Türk Kızılay, genel eğitim yardımları kapsamında özel eğitim sınıfları, burs destekleri, kırtasiye seti yardımı vb. geniş çaplı faaliyetler yürüterek ihtiyaç sahibi çocuklarımıza destek sağlamaktadır. Bu kapsamda Çankırı Kızılay Şube Başkanlığımız, Çankırı Valiliğimiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile iş birliği içerisinde eğitime destek faaliyetlerimize bir yenisini daha ekliyoruz. Çankırı ili Şabanözü ilçesinde yapımı planlanan okul projemiz ile Şabanözü ilçemize güzel bir eğitim kurumu kazandırmak istiyoruz. Çankırı Şabanözü Okul Yapım Projesi’ne bağış yapmaya siz hayırsever vatandaşlarımızı davet ediyor, ülkemizin aydınlık geleceğine katkıda bulunmanın kıymetini hatırlatmak istiyoruz.
Unutulmamalıdır ki eğitime ve insana yapılan yatırım dünyadaki en anlamlı yatırımdır.”

Şehit Serhat Önder sıkı bir Kızılaycıydı
Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, Kızılay Küçükesat Şube Başkanı Şehit Serhat Önder’in çok sıkı bir kızılaycı olduğunu ifade ederek onun 15 Temmuz’da bir vatan müdafii olduğunu canıyla ve kanıyla gösterdiğini belirtti. Şehidin adının bir okulda yaşatılacak olmasının kendileri açısından gurur verici olduğunu aktaran Dr. Altan, burada vatanını seven nesillerin yetişeceğini dile getirdi.

Kahyaoğlu Ailesi Babalarının Vasiyetini Yerine Getirdi
Merhum Şaban Kahyaoğlu’nun 1994 yılında başlattığı Camii, Hafızlık Kursu ve İmam- Hatip Okulu’ndan oluşan bir külliye yaptırma düşüncesi o günün koşulları ve ardından gelen 28 Şubat süreci ile yarıda kaldı. 2011 yılında vefat eden babalarının vasiyetini yerine getirmek isteyen çocukları Şehit Serhat Önder İmam Hatip Ortaokulu için 8 dönümlük araziyi bağışlayarak görevlerini yaptılar.

Şehit Serhat Önder adına yapılacak olan İmam Hatip Ortaokulunun yapılacağı araziyi AK Parti Şabanözü İl Genel Meclis Üyesi Alaattin Kahyaoğlu ve kardeşleri bağışladı. Kahyaoğlu Ailesi bu bağışla 2011 yılında vefat eden babaları Şaban Kahyaoğlu’nun hayalini ve vasiyetini yerine getirmiş oldular.

Alaattin Kahyaoğlu, kardeşleri ile birlikte karar alıp babalarından kalan 8 dönümlük araziyi İmam Hatip Okulu yapılmak üzere bağışlayacaklarını Şubat 2017’de dönemin Valisi Mesut Köse’ye bildirmiş ve araziyi devretmeye hazır olduklarını ifade etmişti. Ancak o günden sonra bir gelişme olmayınca devir işlemi de gerçekleşmedi.

Yakın zamanda yapılan görüşmelerin ardından Kaymakamlık, Belediye, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay işbirliğinde Şabanözülü 15 Temmuz Şehidi Serhat Önder’in adına bir okul yapılması görüşülüp karara bağlandı. Varılan mutabakatın ardından Kahyaoğlu kardeşler babalarından kalan arziyi, onun hayali ve vasiyeti doğrultusunda bağışlayarak devrettiler.

 Babalarının Hayaline 28 Şubat Süreci Engel Olmuştu
Ak Parti Şabanöüzü İl Genel Meclis Üyesi Alattin Kahyaoğlu, 21 Şubat 2017 tarihinde Şabanözü Birlik Gazetesine konuyla ilgili verdiği demeçte konunun 1994 yılında gündeme geldiğini belirten İl Genel Meclis Üyesi Alaattin Kahyaoğlu, babasının Şabanözü’ne bir külliye yapılması için çalıştığını ancak günün şartları ve ardından gelen 28 Şubat süreci ile bu düşüncesini hayata geçiremediğini ifade etti. Son yıllarında da bu hayalini sık sık dile getiren Şaban Kahyaoğlu 2011 yılında vefat etti. Vefat etmeden önce de çocuklarına bu yöndeki vasiyetini bildirdi. Yeni Mahallede Ali Ağanın Çorak olarak bilinen mevkide düşünülen külliye için sadece şuanda o bölgede bulunan camiinin yapıldığını dile getiren Kahyaoğlu, kardeşleri ile görüşüp bu kararı aldıklarını belirtti.

8 dönümlük arazinin devir işlemlerini yapmaya hazır olduklarını ve kısa sürede bunu gerçekleştireceklerini ifade eden Kahyaoğlu, babalarının vasiyeti ile bu alana İmam Hatip Okulu yapılması şartı ile devredeceklerini ifade etti. Yapım işleri ve sonrasında da destek olacaklarını ifade eden Kahyaoğlu, geç de olsa babalarının hayalini gerçekleştirmek istediklerini vurguladı. Kahyaoğlu, bu amaçla araziyi bağışlama kararı aldıklarını söyledi.

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz
“Vermek yiğitliktendir Herkese Nasip Olmaz”
Protokol imza töreninde bir konuşma yapan Vali Abdullah Ayaz, çok kıymetli bir günde, çok kıymetli bir işi başlatmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek, bu işte emeği olanlara teşekkür ederken, okul yapımı için arsa bağışında bulunan Kahyaoğlu Ailesine ayrıca teşekkür etti. Vali Ayaz, “Böyle bir hizmette emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, özellikle arsayı bağışlayan ailemize. Vermek yiğitliktir, bu yiğitlik herkese nasip olmaz. İnşallah bina bittiğinde yine hep birlikte binamızın açılışını yaparız. Bu vesileyle şehitlerimize rahmet, gazilerimize uzun ve sağlıklı bir hayat diliyorum.” dedi.


Serhat Önder kimdir?

Kızılay’ın 15 Temmuz şehidi, Serhat Önder, 1977 Almanya doğumlu. Çocukları iyi eğitim görsün, ülkelerinde yetişsin diye Türkiye’ye kesin dönme kararı almasının ardından Ankara’ya yerleşti. Kızılay Bölge Başkanlığı görevini yürüttü. 15 Temmuz Darbe girişimi sırasında “darbe gerçekleşmesin diye uğraşacağız, kendimizi göstereceğiz” diyerek eşi ve çocuklarını da yanına alıp Genelkurmay Başkanlığı’nın önüne giden Türk Kızılayı Küçükesat Şube Başkanı Serhat Önder, darbe girişiminin ilk saatlerinde Genelkurmay Başkanlığı önündeki gruba ateş açılması sonucu hayatını kaybetti. 41 yaşında şehit olan Önder, 2 çocuk sahibiydi.  Kızılay’ın Demokrasi şehidi Serhat Önder’in anısına çekilen “Korkma Oğlum” adlı bir de belgesel filmi bulunuyor.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.