DOLAR32,3824% 0.18
EURO35,0243% -0.2
STERLIN40,9824% 0.19
FRANG35,9377% 0.23
ALTIN2.326,04% 0,24
BITCOIN2.267.758-1.08
Haber ServisiTÜM YAZILARI

Şehit ve gazi yakınları ebru yaptı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Şehit ve gazi yakınları ebru yaptı
reklam

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü tarafından Şehit ve Gazi ailelerine yönelik ebru çalışması yapıldı. Sarıkamış şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında şehit ve gazi yakınları, akademisyenler eşliğinde ebru yaptı.

Fakülte binasında yapılan etkinlikle ilgili açıklamada bulunan ÇAKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Müzeyyen Aksöz Şen, Sarıkamış şehitlerini anma yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, ebru yaptıklarını söyledi.

Şen, “Bugün Sarıkamış şehitlerini anmak, vatanı uğruna şehit düşen vatan evlatlarımızı asla unutmadığımızı ve unutmayacağımızı göstermek adına Çankırılı şehit yakınları ile Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde ebru çalışması yaptık. 20 şehit yakınının katıldığı güzel bir etkinliğimiz oldu. Şehit yakınlarına ebru yapmanın tekniğini öğretmeye çalıştık. Bu etkinliğin planlamasın da önemli rolleri olan Çankırı Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Yüksel Teke ve Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölüm Başkanı Emre Şen’e, tüm imkanlarını seferber eden Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ayrancı’ya teşekkür ediyoruz.” dedi.

Etkinliğe katılan gazi eşi Ayşe Teke de, “Ebru çalışmasına katılmaktan dolayı çok mutluyuz. Bizi çok dinlendirdi. Burada çeşitli ürünler ürettik. Bu tarzda etkinliklerin devamını da bekliyoruz.” dedi.

Şehit yakını Nazmiye Yusuf ise, “Etkinliği yaparken moralimiz düzeldi. Stresimizi attık. Daha önce böyle bir etkinlik yapmamıştım. İlk defa ebru yaptım, çok mutlu oldum. Emeği geçen hocamıza ve derneğimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Etkinlikte, katılımcıların tamamıyla birlikte Türk Bayrağı ebru çalışması yapıldı.

Kaynak: Bizim Çankırı Gazetesi