DOLAR32,5895% 0.35
EURO34,8642% 0.35
STERLIN40,6730% 0.18
FRANG35,8876% 0.79
ALTIN2.495,67% 0,45
BITCOIN2.136.1763.917

Sokağa Çıkma Yasağı İddiasına Yalanlama

Yayınlanma Tarihi : Google News
Sokağa Çıkma Yasağı İddiasına Yalanlama
reklam

İngiliz haber ajansı Reuters’ın Türkiye’de sokağa çıkma yasağı olacağı yönündeki haberine İçişleri Bakanlığı’ndan yalanlama geldi. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, sokağa çıkma yasağı iddiasının asılsız olduğunu ifade etti.

Reuters, üst düzey bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde Türkiye’de artan koronavirüs vakalarından dolayı kısmi sokağa çıkma yasağının geri geleceğini belirtti. İsmi açıklanmayan yetkili, ‘’Yasaklar için çok beklemeyeceğiz. Türkiye’de koronavirüs vaka sayısının artmasıyla birlikte gençler ve yaşlılar için sokağa çıkma kısıtlaması ve hatta hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması düşünülüyor’’ dedi. Sokağa çıkma yasağı iddiasına yanıt gecikmedi. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, ‘’Türkiye’de sokağa çıkma yasakları gelebilir” haberi tamamen asılsızdır’’ ifadesini kullandı.

‘Haber Asılsız’

Gündeme düşen iddia sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Çataklı, isimsiz kaynaklara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Çataklı, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Bugün Reuters kaynaklı ‘’Türkiye’de sokağa çıkma yasakları gelebilir’’ haberi tamamen asılsızdır. Daha önce de söylediğimiz gibi sahte genelgelere, isimsiz kaynaklara ve manipülatif haberlere itibar edilmemelidir.”

 

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.