DOLAR32,4504% -0.15
EURO34,8290% -0.66
STERLIN40,7959% -0.56
FRANG35,5088% -0.41
ALTIN2.438,67% 0,10
BITCOIN63.126,01-1.891

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı Çankırı’ya Müjdelerle Geldi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı Çankırı’ya Müjdelerle Geldi
reklam

“DEĞİM DERESİ İHALEYE ÇIKIYOR”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Çankırı’ya geldi.

Bakan Yumaklı, Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, AK Parti İl Başkanı Koray Erdoğan, AK Parti Çankırı Belediye Başkan Adayı Hüseyin Filiz ve büyük bir kalabalık tarafından karşılandı.

Çankırı’daki programı kapsamında Kızılırmak İlçesine gelen Bakan Yumaklı, çiftçilerle bir araya geldikten sonra, Çankırı Valililiğini ziyaret etti.

Ardından AK Parti İl Başkanlığında teşkilat toplantısına katılan Bakan İbrahim Yumaklı, daha sonra KOÇ Otelde sektör temsilcisi STK’lar ve Merkez ve merkeze bağlı köy muhtarları ile bir araya geldi.

Baklan Yumaklı Çankırı programı kapsamında Kurşunlu İlçesinde yapımı tamamlanan Kızlar Yolu Barajında incelemelerde bulunarak çeşitli açıklamalar yaptı.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Emin Akbaşoğlu’nun da katıldığı Çankırı programı kapsamında Bakan Yumaklı, Kurşunlu, Atkaracalar ve Çerkeş İlçelerini ziyaretinin ardından Çankırı’dan ayrıldı.

KIZILIRMAK TMO DAHA GENİŞ OLAN YENİ YERİNE TAŞINACAK

Çankırı’daki programına Kızılırmak ilçesinden başlayan Bakan Yumaklı, çeltik üreticileriyle buluştu. Bölgedeki çeltik üretiminde önemli bir paya sahip olan Kızılırmak’ta çeltik üreticilerini dinleyen Bakan İbrahim Yumaklı, Kızılırmak’a Toprak Mahsulleri Ofisin büyütmek ve geliştirmek için yeni yer müjdesi verdi. Ofisin en kısa sürede yeni yerine taşınacağını vurgulayan Yumaklı, “Çeltik üreticilerimiz alın teriyle ürettiği ürününü beklemeden, gönül rahatlığıyla ofisimize teslim edebilecek” dedi.

DEĞİM DERESİNİN ISLAHI İÇİN ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA İHALE YAPILACAK

Çankırı’nın önemli sorunlarından biri olan Değim Deresi ıslah edilecek. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çankırı ziyaretinden Değim Deresinin ıslah edileceğini açıkladı. Tuzlu Bağları mevkiinde bulunan dere özellikle kış aylarında büyük sorunlara neden oluyordu. Bakan Yumaklı, Değim Deresinin ıslahı için önümüzdeki hafta Devlet Su İşleri tarafından ihaleye çıkılacağını söyledi.

DİKENLİ BARAJI İLE İÇME SUYU SORUNU TARİHE KARIŞACAK

Korgun ilçesi sınırlarında bulunan Dikenli köyü bölgesine Çankırı’nın en büyük içme suyu barajı için çalışmalara başlandı. Çankırı programı kapsamındaki STK buluşmasında konuşan Tarım ve orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Dikenli barajı için Devlet Su İşleri tarafından çalışmaların başlatıldığını açıkladı.

Ölçümlerin makul seviyede olması halinde projelendirme aşamasına geçilecek. Dünyada ve ülkemizde oluşabilecek  kuraklık ve bu sebeple Çankırı’da oluşabilecek içme suyu sorununda ilimizin etkilenmemesi için Dikenli Barajından karşılanacak içme suyu ile Çankırı’nın içme suyu sorunu meydana gelmeyecek.

HACILAR BARAJI İLE ÇERKEŞ VE ÇEVRESİNİN SU SORUNU ORTADAN KALKACAK

Çerkeş ilçesindeki Hacılar deresi üzerine yapılması planlanan Hacılar Barajı ile Çerkeş, Atkaracalar, Kurşunlu, Ilgaz, Korgun ilçeleri ile Çardaklı ve Saçak beldelerinin içme ve kullandırma suyu sorunu bitecek. Temelden 72 metre yüksekliğinde olacak olan Hacılar Barajı ile ayrıca brüt 2064 ha alan tarım arazisi de sulanabilecek.

 

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.