BIST 100
13.284,42 -1,67%
DOLAR
48,7779 0,09%
EURO
56,0574 0,03%
GRAM ALTIN
6.865,89 0,94%
BITCOIN
81.268,00 0,18%
FAİZ
40,11 -1,23%
GÜMÜŞ GRAM
103,93 1,69%
GBP/TRY
65,3752 0,21%
EUR/USD
1,1486 0,09%
BRENT PETROL
99,75 -0,86%
ÇEYREK ALTIN
11.225,72 0,94%
Çankırı Parçalı Bulutlu
Çankırı hava durumu
14 °

TBMM’de kadın cinayetlerine kefenli tepki

tbmm.jpg

CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer, Fatih'teki surlarda yaşanan vahşete tepki olarak TBMM'de kürsüye bir kefenle çıktı. Dinçer, "Münevver'den İkbal'e, Narin'den Sıla'ya, Özgecan'dan Ayşenur'a; binlerce kadın ve çocuk sizin yüzünüzden işte bu kefeni giydi" dedi.

featured






ANKARA-BHA

Fatih’teki surlarda yaşanan vahşet nedeniyle gündem olan kadın cinayetleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Semra Dinçer, tarafından meclis gündemine taşındı.

Dinçer, kürsüye kefenle çıkarak “Münevver’den İkbal’e, Narin’den Sıla’ya, Özgecan’dan Ayşenur’a; binlerce kadın ve çocuk sizin yüzünüzden işte bu kefeni giydi. Bu kefenin üzerinde katledilen kadınların, kız çocuklarının ve bebeklerin isimleri var. Lafı hiç eğip bükmeye gerek yok, bu ülkede eşikten beşiklerine kadar her gün kadınlar ve çocuklar katlediliyor. Sizin erkek egemen politikalarınız ve kadınları katleden canilere uyguladığınız cezasızlık politikalarınız yüzünden 22 yıldır kadınlar ne yazık ki bu kefeni çantalarında taşıyorlar, bu kefeni kadınların kaderi yaptınız. Bu topraklarda katledilen her kadının vebali boynunuzdadır. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmasaydınız, kadınları katleden canilere iyi halden ceza indirimi yapmasaydınız bugün birçok kadın hayatta olacaktı; cezaevinden firar edip Ceren Özdemir’i öldüren katili yakalayabilseydiniz Ceren bugün hayatta olacaktı. 19 suçtan ceza alan kişiyi serbest bırakmasaydınız, öğretmen Saadet Çay şimdi yaşıyor olacaktı. Ceza adaletini ortadan kaldırdınız, toplumu çürüttünüz; önlük giymesi gereken çocuklar, gelinlik giyecek olan kadınlar sizin yüzünüzden işte bu kefeni giydi. Her gün kadına yönelik canilik, suç ve şiddet haberlerini görmek kanımızı donduruyor. Peki, bunun sebebi ne? Kadın katilleri kimden ve nereden cesaret alıyorlar?” diyerek kadınların sesini duyurmayı istediğini ifade etti.

TBMM’de kadın cinayetlerine kefenli tepki


YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.