DOLAR32,4504% -0.15
EURO34,8290% -0.66
STERLIN40,7959% -0.56
FRANG35,5088% -0.41
ALTIN2.438,67% 0,10
BITCOIN63.450,720.872

Tek çıkış yolu F-16’lar! ABD basını ‘Yapabilirler’ dedi harita tam tersini söylüyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
Tek çıkış yolu F-16’lar! ABD basını ‘Yapabilirler’ dedi harita tam tersini söylüyor
reklam

Ukrayna aylardır hazırlandığı ilk karşı taarruz denemesini Haziran’da başlattı. Söz konusu saldırıda batı silahları ilk kez sahneye çıksa da Rus savunması kırılamadı. Temmuz ayı itibariyle ikinci defa bir karşı saldırı düzenliyor ancak bu saldırı da Rus savunma hattını kırmada henüz başarılı olmadı. Bağımsız analistlere göre Ukrayna bu iki ayda, 1.125 kilometrelik cephenin iki bölgesinde 16 kilometre civarında ilerlemeyi başardı. Bu, Kiev’in de Batı’nın da umduğundan daha yavaş.

Ukrayna güçleri üç ayrı noktada, cephede açabilecekleri bir gedik arıyor. Fakat bunun olacağını bilen Ruslar aylar boyunca, modern tarihin en gelişmiş savunma pozisyonlarını inşa etti. Siper, korugan ve tank engellerinden oluşan savunma hattına binlerce de mayın gömüldü.

Burası Ukrayna değil, Hawaii! Sanki savaş alanı, ölü sayısı yükseliyorHaberi Görüntüle

HAVA ÜSTÜNLÜĞÜ YOK

Ukrayna’nın işgal sürecinin başından beri yaşadığı en büyük sorun hava gücünden yoksun olması. Rus, Su-35 ve Ka-52 model helikopterlere karşı Ukrayna ordusu 18 aydır büyük zorluk çekiyor. ABD’den F-16 talep eden Ukrayna bu uçakları en erken gelecek yaz alabilecek. Ukrayna tarafı ABD’nin pilotların eğitimi gibi sorunları karşılarına çıkardıklarını ve uçakları teslim etmeyi ertelemek istediklerini öne sürüyor. ABD’den ise henüz bu iddialara bir yanıt gelmedi.

HIMARS'lar kilometrelerce uzaktan vurdu! 200 Rus aynı anda öldü

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRHIMARS’lar kilometrelerce uzaktan vurdu! 200 Rus aynı anda öldüHaberi Görüntüle

NEW YORK TIMES’DAN F-16 ANALİZİ

Son olarak ABD’nin en önemli medya kuruluşlarından New York Times, F-16’ların rolüyle ilgili geniş çaplı bir analiz yayınladı. New York Times’a göre Ukrayna ordusunun F-16’lar olmadan bile sahada galip gelebileceği yönünde. New York Times, bu analizini Ukrayna’nın topçu gücüyle birleşen İHA saldırılarına dayandırdı.

Haberin devamında emekli bir Birleşik Devletler Hava Kuvvetleri generali ve eski NATO komutanı Philip M. Breedlove, ‘F-16 uçakları olmadan taarruzun başarılı olması gerecek. Zor ama yapabileceklerine inanıyorum’ sözlerine yer verildi. Ukrayna’nın en üst düzey komutanı Orgeneral Valery Zaluzhny, büyük bir hayal kırıklığıyla aynı noktaya değindi ve ekledi:

‘Ukrayna’nın bizim savaştığımız gibi savaşmasını bekliyorsanız, o zaman bizim sahip olduğumuz araçlara sahip olmaları gerekir ve biz onlara bu araçları vermedik’

TANKLARI KOLAYCA AVLIYORLAR

Ukrayna’nın en üst düzey komutanı Orgeneral Valery Zaluzhny, büyük bir hayal kırıklığıyla aynı noktaya değindi. İngiliz uzmanlar ise Rus helikopterlerinin Ukrayna tanklarını havadan çok kolay bir şekilde avladığını aktardı. Öte yandan ABD’li yetkililer şimdiye kadar Ukrayna’dan sadece 8 pilotun eğitileceğini bildirdi. Bazı askeri uzmanlara göre bu sayının Rus Hava Kuvvetleri’ne karşı yetersiz olacağını düşünüyor.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.