DOLAR32,3767% 0.16
EURO35,0559% -0.16
STERLIN40,9829% 0.16
FRANG35,9249% 0.19
ALTIN2.325,03% 0,20
BITCOIN2.281.1840.006

TÜGVA Çankırı İl Temsilcisi Değişti

Yayınlanma Tarihi : Google News
TÜGVA Çankırı İl Temsilcisi Değişti
reklam

Yaklaşık 2 yıldır Ömer Ulucan tarafından yürütülen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çankırı İl Temsilciliğine Arif Mülayim getirildi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı geçtiğimiz cumartesi günü Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’de yapıldı.

Toplantıya AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, AK Parti Çankırı İl Başkanı Abdulkadir Çelik, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bahri Kılıç, TÜGVA Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Beşinci, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi İşadamı Uğur Sucu, AK Parti eski İl Başkanı Celal Kaman, daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda genç katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program İstiklal Marşı’nın okunması ve TÜGVA Çankırı faaliyetlerini anlatan sinevizyon gösterisi ile devam etti.

Ardından TÜGVA Çankırı önceki dönem İl Temsilcisi Ömer Ulucan bir konuşma yaptı.

Görevi devraldığı gün itibari ile kısıtlı imkanlar olmasına karşın, mesuliyetlerinin bilinci ve heyecanla, var güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Ulucan, “Öyle bir gençlik hayalimiz var ki, hangi görüşe mensup olursa olsun, hangi fikri savunursa savunsun okumalı, araştırmalı, sorgulamalıdır. Kimseye zihnini kiraya vermemelidir. Gençlerimize ulaşmak, derdimizi davamızı anlatmak için sınıf sınıf ev ev ziyaretler gerçekleştirerek, genç kardeşlerimizle hemhal olduk.  Bu gaye ile gençliğin, sosyal, fiziksel, zihinsel ve manevi gelişimlerini gözeterek kendini devamlı geliştiren, kültürel birikime önem veren yenilikçi ve nitelikli insan kıymetinin oluşumuna katkı sağlamak üzere çıktığımız bu yolda ilerliyoruz. Bu gün elhamdülillah il genelinde 14 ortaokul, 16 lise ve üniversitemizde 1000’i aşkın kardeşimiz TÜGVA çatısı altında çalışmalarına devam ediyor.” Diye konuştu.

ÜMMETİN GENÇLERİNİ AYAĞA KALDIRACAK BİR MİSYONUMUZ VAR

TÜGVA Çankırı yeni İl Temsilcisi Arif Mülayim ise konuşmasında TÜGVA’nın amaç ve hedeflerinden söz etti.

“TÜGVA geleneklerine bağlı çağın gereklerini iyi okuyabilen yaşadığı topluma ve insanlığa değer katan bir gençlik harekatıdır. Türkiye Gençlik Vakfı dünya üzerinde iyi ve güzele dair ne varsa savunan her daim hakkın ve adaletin tarafında olacak bir nesil yetiştirme amacıyla kurulmuş yeni nesil gençlik vakfıdır.” Diyen Mülayim,  “Durmadan yorulmadan çalışacağız çünkü Bizler TÜGVA olarak mücadelenin en çetin olanına talibiz öylesine ulvi bir vazifemiz var ki bizler sadece Türkiye’deki gençleri değil ümmetin gençlerini ayağa kaldıracak büyük bir misyonuntemsilcileriyiz. TÜGVA’nın derdi davası ufku gençleri sadece madde planından kurtarmak değil mana ve ruh planında onları ilmek ilmek işlemek gençlere sorumluluk vermek genç kardeşlerimizin önlerini açmaktır. Bu gün hiç olmadığı kadar bunları gerçekleştirecek imkana ve özgüvene sahibiz hamdolsun. Zira gençliğin edebiyatını yapan değil gençlere at verip meydan vermeyen değil atıda meydanda dizginide gençlere seferber etmiş Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderimiz var. Kardeşlerim yeterki biz yürüyelim yaptığımız her işte o güzel tavsiye ile okuyalım düşünelim uygulayalım ve neticelendirelim. işte o zaman Türkiye Gençlik Vakfımız kökü mazide ufku atide boy veren hakkı ve adaleti dünyaya yayacak nice nesiller yetiştirecektir.”

TÜGVA Çankırı yeni il temsilcisi Arif Mülayim’in ardından TÜGVA Teşkilat sorumlusu Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Beşinci günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Beşinci’nin ardından konuşan AK Parti Çankırı İl Başkanı Av. Abdulkadir Çelik, “TÜGVA bizim her zaman beraber yol yürüdüğümüz çok değerli bir kurumumuz. Çok güzel çalışmaları projeleri mevcut gençlik üzerine TÜGVA’nın çok büyük hizmetleri söz konusu ve ben yeni yönetime seçilen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.” dedi.

Çelik’ten sonra kürsüye gelen AK Parti Grup Başkan Vekili M. Emin Akbaşoğlu ise “Türkiye gençlik Vakfı, büyük bir misyonun temsilcisi ve gençlerimizin geleceği için önemli bir kurumdur. Ben Milli Gençlik Vakfından yetişmiş bir insanı olarak Milli Gençlik Vakfı Gaziosmanpaşa ilçe başkanlığı ve çeşitli kademelerde görev almış bir kardeşiniz, arkadaşınız bezende bazılarına göre bir ağabeyiniz olarak yeni yönetime seçilen arkalara görevlerinde başarılar ve kolaylıklar diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Genel Kurul’un sonunda yeni İl Yönetimi Tanıtıldı. TÜGVA Çankırı İl Temsilciliğinin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: İl Temsilcisi Arif Mülayim, Teşkilat Koordinatörü Emrah TUNCA, Medya ve İletişim Koordinatörü A. Gani AKSAN, İdari ve Hukuki İşler Koordinatörü Dr. Eyüp YALÇINKAYA, Ortaokul Koordinatörü Muhittin ŞAHİN, Lise Koordinatörü Taha MUTLU, Spor Koordinatörü Onur DEMİRTAŞ, Üniversite Koordinatörü İsa KILIÇOĞLU, Mali İşler Koordinatörü Abdulmuttalip ÇAĞLAR, Eğitim Koordinatörü Mehmet ŞAHİN, Kadın ve Aile Koordinatörü Esin AKSAN, Yurtlar Koordinatörü Furkan DEMİRCİ, ERP Sorumlusu Osman TUNCA, Çalışan Gençlik Koordinatörü Serkan DERVİŞ, ve Üniversite Hanım Sorumlusu Esranur ÇALICA.