DOLAR32,5038% 0.08
EURO34,7826% -0.12
STERLIN40,2943% -1.04
FRANG35,7169% 0.28
ALTIN2.499,53% 0,61
BITCOIN2.081.4190.217

Türkiye’de Bir İlk: Yüksek Lisans Dersi Bir Bilimsel Esere İlham Oldu

Yayınlanma Tarihi : Google News
Türkiye’de Bir İlk: Yüksek Lisans Dersi Bir Bilimsel Esere İlham Oldu
reklam

Çankırı Karatekin Üniversitesi İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden Öğretim Görevlisi Dr. Çağlar Ezikoğlu, 2019-2020 Bahar yarıyılında yürütmüş olduğu ‘Az Gelişmiş Ülkeler ve Siyaset’ dersinde, online eğitim sürecine başarı ile adapte olup büyük bir çaba ile alanda özgün çalışmalar yürüten yüksek lisans öğrencilerinin çalışmalarını bilimsel bir esere dönüştürdü.

Nobel Yayıncılık tarafından Dr. Çağlar Ezikoğlu editörlüğünde ‘Dünya Siyasetinde Az Gelişmiş Ülkeler’ başlığında yayınlanan bu bilimsel çalışma, aynı zamanda Türkiye’de bu alanda önemli bir ilke imza attı. Pandemi sürecinin eğitim alanında yarattığı tüm zorluklara rağmen, yüksek lisans öğrencilerinin gösterdiği çaba sayesinde bu alanda yürütülen bir ders alanda ilk kez böylesi bir projeye dönüştü.

Bu kitapta temel olarak az gelişmişliğin dünya coğrafyasında nasıl siyasi sorunları ve gelişmeleri etkileyebildiği ülke örneklerinin detaylı analizleriyle ortaya koyuldu. Bu doğrultuda, Libya, Cezayir, Brezilya, Myanmar, Mısır, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Kenya, Yemen, Ürdün, Irak ve Suriye ülke incelemeleri ile bu ülkelerde yaşanan farklı siyasi meselelerin ve politikaların bu ülkelerin az gelişmişliğe ile olan bağı incelenmeye çalışıldı.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi-Uluslararası İlişkiler bölümlerinden yüksek lisans öğrencileri; Halil Yarar, Burak Tayyip Şahin, Oğuz Apaydın, Betül Metin, Betül Sülükoğlu, Aslıhan Özler, Betül Bardak Tunç ve Fatma Gül ile birlikte yine Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Burçin Demirbilek ve Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden Öğretim Görevlisi Dr. Ayşe Güneş’in bahse konu ülke analizleri üzerinden kaleme aldığı makaleler bu kitapta yer alıyor.

 

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.