DOLAR32,5979% 0.25
EURO34,7821% 0.32
STERLIN40,3056% 0.36
FRANG35,7472% 0.27
ALTIN2.404,68% -1,16
BITCOIN66.048,010.246

Vali Aktaş’tan İnsan Hakları Günü Mesajı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Vali Aktaş’tan İnsan Hakları Günü Mesajı
reklam

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Çankırı Valisi Hamdi Bilge AKTAŞ “İnsanın insanca yaşadığı ve insan haklarının ihlal edilmediği bir ülke ve dünya olması dileğiyle tüm halkımızın Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum.” dedi.

Vali Hamdi Bilge AKTAŞ 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Aktaş mesajında, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 10 Aralık 1948 tarihli oturumunda İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni kabul ve ilan etmiştir. Bu Beyanname, 6 Nisan 1949 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı’yla kabul edilmiş ve ülkemizde de yürürlüğe girmiştir. O tarihten beri, bu Beyannameyi kabul eden tüm devletler ile birlikte, ülkemizde de 10 Aralık günü “Dünya İnsan Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi esas itibarıyla tüm insanların doğuştan hür ve eşit olduğu, hiç kimsenin işkence ve kötü muameleye tabi tutulamayacağını ilan eder. Günümüzde insan haklarının korunması, geliştirilmesi ve ayrım yapılmadan herkese uygulanması çağdaş devlet olmanın temel göstergelerinden biridir.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesini ilk imzalayan devletlerden biri olan ülkemizde de insan haklarına büyük değer verilmekte, bu şuurun toplumda ve kamuda yerleştirilmesine yönelik önemli adımlar atılmaktadır. Yapılan çalışmalar neticesinde hem ülkemizde, hem de ilimizde, her geçen gün, insan hakkı bilincinin arttığı, buna mukabil ihlallerinin azaldığı memnuniyetle müşahede edilmektedir.

İnsanın insanca yaşadığı ve insan haklarının ihlal edilmediği bir ülke ve dünya olması dileğiyle tüm halkımızın Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum.” ifadelerinde bulundu.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.