DOLAR32,3812% 0.18
EURO34,9905% -0.25
STERLIN41,0077% 0.28
FRANG35,9240% 0.2
ALTIN2.326,33% 0,25
BITCOIN2.268.211-1.258
Haber ServisiTÜM YAZILARI

Vali Ayaz: Taşrayı Ayakta Tutmak En Birinci Vazifemiz

Yayınlanma Tarihi : Google News
Vali Ayaz: Taşrayı Ayakta Tutmak En Birinci Vazifemiz
reklam

Merkez Köylerine Hizmet Götürme Birliği Toplantısı Çankırı Valisi Abdullah Ayaz başkanlığında Valilik binasında yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Ayaz, taşrayı ayakta tutmanın birinci vazifeleri olduğunu söyledi.

Çankırı Merkez Köylerine Hizmet Götürme Birliği Toplantısı, Valilik Konferans Salonunda Vali Abdullah Ayaz, Vali Yardımcısı (Birlik Başkanı) Abdullah Aslaner, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çıbık, Merkez İl Genel Meclisi üyeleri ve merkez köy muhtarlar katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Vali Ayaz, köylere yapılan hizmetlerde sınırlı kaynakların en iyi hizmeti vermek üzere, dengeli bir şekilde kullanılması gerektiğini belirtti. 2020 yılının her açıdan zor bir yıl olduğunu aktaran Ayaz, “2021 yılı ekonomik açıdan daha zor bir yıl olacak. Bu sebeple muhtarlarımızdan gelen taleplerin bir süzgeçten geçirilerek, değerlendirilmesi gerekiyor. Bütçemizi en yararlı şekilde kullanmak amacıyla bir çalışma yürüteceğiz. Bu sayede hep beraber daha sıkıntısız daha rahat bir yıl geçirir, daha ekonomik ve verimli hizmetlere de hep beraber imza atmış oluruz.” dedi.

Taşrayı Ayakta Tutmak Bizim En Birinci Vazifemiz

Taşrayı ayakta tutmanın birinci vazifeleri olduğunun altını çizen Ayaz şunları söyledi: “Köylerdeki hayatı muhakkak devam ettirmemiz gerekiyor. Üretimi devam ettirmek gerekiyor. Bunun da şartı köylerdeki hayatı canlı tutmak. Şu anda köylerimizdeki genel durum iyi. Çok kötü durumda köyümüz yok. Daha iyisini yapmak için çalışıyoruz.”

2021’de Hiç Bir Köyü Karantinaya Almak İstemiyoruz

Covid-19 pandemisiyle ilgili de konuşan Vali Ayaz, “Çok şükür şu anda iyiyiz. Sizler de köylerinizde hissediyorsunuzdur bunu. Ancak 2021 yılı içerisinde tekrar hiçbir köyü karantina altına almak istemiyoruz. Bu bizim en büyük hedefimiz. Ama bu durum bize bağlı bir durum değil. Vaka sayıları belli bir noktaya ulaştığında köyleri karantinaya almak zorunda kalıyoruz. Onun için lütfen daha çok dikkat edelim.” şeklinde konuştu.

Vali Ayaz’ın konuşmasının ardından Vali Yardımcısı (Birlik Başkanı) Abdullah Aslaner’in başkanlığında devam eden toplantıda Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme Birliğinin 2021 yılı tahmini gelir-gider bütçesi ve ödenek kalemleri görüşülerek karara bağlandı.

Dilek ve temenniler bölümünde de çeşitli konular görüşüldükten sonra meclis toplantısı sona erdi.