DOLAR32,4901% 0.09
EURO34,8774% 0.33
STERLIN40,7378% 0.55
FRANG35,7225% 0.32
ALTIN2.483,23% 0,85
BITCOIN2.008.331-4.118

Vali Ayaz’ın 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Vali Ayaz’ın 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı
reklam

Milletimizin binlerce yıllık şanlı tarihindeki son devletimiz olan ve ilelebet payidar kalacak Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi, İstiklal Harbimizin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde milletçe saygı ve rahmetle yâd ediyoruz.

ATATÜRK; büyük zorluklar içerisindeki milletimizin istiklal gayesi etrafında birlik ve beraberliğini tesis ederek, var olma mücadelemizden zaferle çıkılmasını sağlayan büyük bir liderdir. Gazi Mustafa Kemal ve kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere, gözlerini kırpmadan bu vatan uğruna canlarını veren aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin fedakarlıkları üzerine kurulan Cumhuriyetimiz, ezelden beri hür yaşamış milletimizin küllerinden yeniden doğuşunun sembolüdür. ATATÜRK’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyetimiz bizlere bırakılan en önemli emanettir.

Başarılı bir komutan, büyük bir devlet adamı ve ufku açık bir lider olarak dünya tarihinde derin izler bırakan ATATÜRK, öngörüleri ve yaptıklarıyla zamanının ötesinde bir lider olduğunu göstererek tüm dünyada adından saygıyla söz ettirmektedir. Milletimizin azmi ve kararlılığı ile kazanılan büyük zaferdeki ileri görüşlülüğü ile dünyadaki dengeleri değiştirerek diğer milletlere örnek olmuştur.

Bugün bizlere düşen, aziz milletimizin varlık-yokluk mücadelesi vererek bizlere bıraktıkları istanbul escort emaneti daha ilerilere taşımaktır. Dünyada önemli bir aktör durumunda olan ülkemizin daha güçlü ve daha müreffeh yarınlarını oluşturmak, ATATÜRK’ün aziz hatırasına en güzel şekilde sahip çıkmaktır. Büyük bir süratle değişen ve gelişen dünyada çağa ayak uydururken; milli ve manevi değerlerimizden kopmadan, birlik-beraberlik ruhumuzu ve benliğimizi her daim sürdürmeliyiz. “Büyük ve Güçlü Türkiye” hedefimize ulaşmamızın itici gücü olacak çocuklarımızı ve gençlerimizi, ecdadımızdan aldığımız ilhamla asil Türk Milleti’ne yakışır nesiller olarak yetiştirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, ebediyete irtihalinin 84. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve vatanımız uğruna şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşan tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.

Abdullah AYAZ
Çankırı Valisi

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.