
Yalan Paylaşıma Dava: Eski Rektörden Fatih Altaylı ve İki Gazeteciye Suç Duyurusu!
Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin eski rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, hakkında çıkan “döner sermayeden aylık 1 milyon 210 bin TL maaş aldı” iddialarını sert bir dille yalanladı. İddiaları kamuoyuna taşıyan gazeteci Fatih Altaylı ile gazeteciler Deniz Zeyrek ve Alper Aksoy hakkında suç duyurusunda bulundu.
Gündeme bomba gibi düşen maaş iddialarını “asılsız ve iftira” olarak nitelendiren Prof. Dr. Çiftçi, “Hakkımda ortaya atılan rakamların gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. Yapılan haberler yanıltıcıdır,” diyerek kamuoyunu yanlış yönlendiren haberlere karşı hukuki süreci başlattıklarını duyurdu.
Çiftçi, “Çankırı Başsavcılığı’na, kişilik haklarıma saldırı, yalan haber ve rencide edici ifadeler nedeniyle suç duyurusunda bulunduk,” dedi. Aynı şekilde Zeyrek ve Aksoy hakkında da benzer gerekçelerle yasal işlem başlatıldığını ifade etti.
Ciddi Yolsuzluk İddiaları Gündeme Gelmişti
Görev süresi boyunca Prof. Dr. Harun Çiftçi’nin döner sermayeden yasa sınırlarını aşan yüksek maaşlar aldığına yönelik iddialar, üniversite kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Bazı akademisyenler tarafından yapılan açıklamalarda, üniversitenin geçmiş yıllara ait döner sermaye birikimlerinin “yeni gelir” gibi gösterilerek usulsüz ödemelere kaynak oluşturulduğu öne sürüldü.
İddialar arasında, döner sermaye gelirlerinden akademisyenlerin paylarının kesildiği ve bu duruma karşı çıkan Döner Sermaye İşletme Müdürü’nün görevden alınarak emekliliğe zorlandığı da yer aldı.
Gerçek: Görev Süresi Doldu, Atama Yapıldı
Kamuoyunda oluşan iddialar nedeniyle görevden alındığı yönünde algı oluşsa da, Prof. Dr. Harun Çiftçi’nin görev süresinin sona ermesi üzerine rektörlük makamına Prof. Dr. Mevlüt Karataş atanmıştı. Görev değişiminin iddialarla bir bağlantısı bulunmadığı bildirildi.
“Yasal Süreci Sonuna Kadar Takip Edeceğiz”
Çiftçi, hakkındaki iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu vurgulayarak, “Yalan haberlerle itibarsızlaştırma çabalarına karşı yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız,” dedi.
Söz konusu iddialarla ilgili hukuki sürecin devam ettiği öğrenildi.