DOLAR32,5089% 0.29
EURO34,6043% 0.29
STERLIN40,4860% 0.28
FRANG35,6223% 0.15
ALTIN2.495,37% 0,49
BITCOIN2.037.249-5.514

Zabıta Müdürlüğü’nden 2020’de Yoğun Mesai

Yayınlanma Tarihi : Google News
Zabıta Müdürlüğü’nden 2020’de Yoğun Mesai
reklam

Çankırı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 2020 yılına ait faaliyet raporunu açıkladı. Görev alanı içerisinde denetimlerini aralıksız sürdüren Belediye Zabıta Müdürlüğü, Çankırılıların sağlığı ve güvenliği için titiz bir çalışma yürüttü.

Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 2020 yılında vatandaşlardan gelen 214 istek ve şikâyetin tamamını değerlendirerek sonuca ulaştırdı. Zabıta ekipleri, vatandaşın daha sağlıklı ve rahat alışveriş gerçekleştirmeleri için seyyar denetimlerinden ölçü ayar denetimine, iş yeri denetimlerinden pazarcı esnafı denetimine kadar birçok kalemde 2020 yılını yoğun bir mesai ile geçirdi.

2020 çalışma periyodu içerisinde; 98 adet işyeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlendi. Gıda güvenliği kapsamında semt pazarlarını ve gıda satılan iş yerlerini denetleyen ekipler, farklı zamanlarda yapılan denetimlerde iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmayan ve tarihi geçmiş ürünler satan toplam 8 iş yerine cezai işlem uyguladı. Emir ve yasaklara uymayan pazarcı ve diğer esnaflara ise yıl içerisinde toplam 7 bin 675 TL ceza yazıldı. İnsanların manevi duygularını istismar etmek isteyen iki dilenciye cezai işlem uygulandı. 14 taksi durağında bir yılda 68 kez taksi denetimi gerçekleştirildi. Pazar yerlerinde ise 42 adet terazi kontrol edilerek mühürleri yapıldı.

“Tüketici Hakları Zabıta Amirliği” Kuruldu

Çankırı Zabıtası, fiyat etiketi ve tarife fiyat listesinin kontrolünde vatandaşlardan gelen şikâyet ve ihbarları hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak amacı ile 2020 yılında “Tüketici Hakları Zabıta Amirliği” birimini kurdu. Belediyenin ikinci katında faaliyete geçen birim, 6502 sayılı Tüketicilerin Korunması Hakkında Kanun’un 6. ve 54. maddeleri kapsamında; Belediyelere verilen denetim yetkisi ile fiyat etiketi, tarife, fiyat listeleri ve indirimli satışların denetimlerini gerçekleştirdi.

COVİD-19 Denetimleri Yoğunlaştırıldı

Çankırı’da vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlar, corona virüs önlemleri kapsamında düzenli olarak denetlendi. Çankırı Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü Pandemi Komisyonu ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile Çankırı Belediyesi zabıta ekipleri, vatandaşların maske kullanımını ve sosyal mesafeye uygunluğunu sık sık kontrol etti. Şehir merkezindeki iş yerlerin denetimini üstlenen Çankırı Belediyesi, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen önderliğindeki zabıta ekipleri ile birlikte iş yerlerini tek tek gezerek COVİD–19 salgınına karşı alınan önlemleri yerinde inceledi. Alışveriş yapan vatandaşlar ile satış yapan esnaflara, maske ve sosyal mesafe kuralları sürekli hatırlatıldı.

Pazar Yerlerinde 300 Binin Üzerinde Maske Dağıtıldı

Pandemi sürecinin ülkemizde başlaması ile birlikte Çankırı Belediyesi’nin dikim atölyesi, koruyucu maske dikimi için çalıştı. Corona virüs salgını ile mücadele kapsamında pazar yerlerinde pazar esnafına ve alışveriş yapmaya gelen vatandaşlara 300 binin üzerinde koruyucu maske dağıtıldı. Ayrıca pazar esnafına yönelik hijyen denetimleri de arttırıldı.

Yaklaşık 46 Bin TL Para Bulundu

Vatandaşlar tarafından bulunarak Zabıta Müdürlüğüne getirilen yaklaşık 46 bin TL buluntu paranın 29 bin 772 TL’si sahiplerine tutanak ile teslim edilirken sahibi bulunamayan 16 bin 107 TL ise İşletme ve İştirakler Müdürlüğü emanet hesabına yatırıldı.

Vatandaşlar tarafından bulunup Zabıta Müdürlüğüne teslim edilen 51 adet kimlik, İl Nüfus Müdürlüğüne teslim edilirken ikisi tuşlu, dördü akıllı olmak üzere 6 adet telefon da sahibine ulaştırıldı.

Ekipler Trafik Güvenliği İçin İş Başında

Şehir merkezinde bulunan cadde ve sokaklara İl Trafik Komisyonunca alınan kararlar gereği hız kesici ve delinatör montajları yapıldı. Trafik güvenliğini sağlamaya çalışan zabıta ekipleri, kırılan delinatör ve hız kesicileri sökerek yerine yenilerini monte etti. Şehrin ihtiyaç duyulan noktalarına çeşitli yön ve işaret levhaları yerleştirdi.

 

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.