DOLAR32,5451% -0.02
EURO34,9225% 0.08
STERLIN40,5963% 0.09
FRANG35,7011% 0
ALTIN2.435,30% 0,21
BITCOIN67.016,011.165

Bak şu CORONA fırsatçılarına!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Bak şu CORONA fırsatçılarına!
reklam

Tüm Dünyayı tehdit eden Korona virüsü nedeniyle ülkemizin de aldığı tedbirler kapsamında 30 Nisan tarihine kadar yüzyüze eğitime ara verildi. İlk ve orta dereceli okullarla birlikte üniversiteler de eğitim uzaktan eğitim modeline dönüştü.

Bu süreçte Milli Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitim programına başlarken, illerde bir çok okul ve öğretmen de kendi imkanları ile öğrenci ve velilere yardımcı olabilmek için çaba sarfetmeye başladılar.

Ancak Çankırı merkeze bağlı bir okulda yüzyüze eğitim devam ederken ücretsiz izinli olan öğretmenin okullar tatil edilince ani bir karar değişikliği ile ücretsiz iznini iptal ettirerek göreve başlaması pes dedirtti.

Devlet Memurları Kanununa göre memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebiliyor.

Yüz yüze eğitim devam ederken ücretsiz izne ayrılan uyanık öğretmen, okulların tatil edillmesini fırsat bilerek, ücretsiz iznini iptal ettirerek kağıt üzerinde göreve başlayıp tatiline ücretli olarak devam etme planının İl Milli Eğitim Müdürlüğünden döneceğini ümit ediyoruz.

Çalışmayı özledikleri anlaşılan bu öğretmenin gecici görevle okullar açılıncaya kadar bir sağlık kuruluşunda görevlendirilmesini kamuoyu adına bekliyoruz.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.