DOLAR32,5038% 0.08
EURO34,7826% -0.12
STERLIN40,2943% -1.04
FRANG35,7169% 0.28
ALTIN2.499,53% 0,61
BITCOIN2.114.0334.287

Şehirler Arası Seyahat Kodu Nasıl Alınır? HES Kodu Nedir?

Yayınlanma Tarihi : Google News
Şehirler Arası Seyahat Kodu Nasıl Alınır? HES Kodu Nedir?
reklam

Hayat Eve Sığar uygulaması indirerek, uygulama üzerinden HES kodu ile seyahat izini alabilirsiniz. Korona virüs sebebi ile çoğu yerlerde sokağa çıkma yasakları uygulanıyor. Bayramda da devam edecek olan yasaklamada, bazı istisnalar getirildi. Hayat eve sığar uygulaması üzerinde bu işlemi yapabiliriniz. Peki, şehirler arası seyahat kodu nasıl alınır? Birlikte bakalım.

HES Kodu Nedir?

HES kodu nedir, hayat eve sığar uygulaması üzerinde şehirler arası seyahat kodu almadır. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamada Hayat Eve Sığar uygulaması ile seyahat izni alabilirsiniz.

HES Kodu Ne İşe Yarar? Hayat Eve Sığar Karekod Nedir?

HES ismi verilen özel kod sayesinde seyahat eden kişi virüsü başkasına bulaştırdığı takdirde sonradan bunun takibi kolayca yapılabilecek. Hayat eve sığar karekod ile artık daha güvenli bir şekilde seyahatlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

HES Kodu Nasıl Alınır?

HES kodu, yani hayat eve sığar uygulaması ile kullanan kişinin sağlılıklı olduğunu bildirecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada”Hayat Eve Sığar uygulaması seyahatlerde serbest giriş kartı olacak. Vatandaşlar risk taşımadığını, hasta yada temaslı olmadığını bu Hayat Eve Sığar uygulaması aracılığı ile gösterebilecek. Diğer yandan uygulamaya önce şehirler arası ulaşımda geçiyoruz. Mobil uygulama üzerinden alacağınız kodu kullanarak tren ve uçak seyahati yapabileceksiniz.” dedi.
Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden bireylere kod üretilecek. THY’de bu verilen özel kod ile tarama yapılacak ardından kişilerin uçuşa alınıp alınmayacağına karar verilecek.

Hayat Eve Sığar Uygulaması İle Şehirler Arası Seyahat Kodu Alma
1- İlk olarak Hayat eve sığar uygulamasını indirin.

iOS indir, Android indir.

2- HES Kodu İşlemleri kısmına girin.

2- HES kodu oluştur butonuna tıklayın.

3- Kod kullanım süresini seçin ve kod oluşturun.

SMS İle Şehirler Arası Seyahat Kodu Alma
HES yazıp aralarında boşluk bırakarak TC kimlik numarası, TC kimlik Seri numarasının son 4 hanesini ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazın ve 2023 SMS olarak atın.

HAYAT EVE SIĞAR Uygulaması Nedir?


Hayat eve sığar uygulaması ile corona virüs olan yerleri göstermek, nerede daha çok yoğunlaşma varsa onları göstermek, salgın durum riskini en aza indirmek için geliştirilen sistemdir. Uygulamada eczane, market, durak ve metro gibi yerlerin bilgisini göstermek ve riskli olan yerlerin ayrıntılı olarak cadde cadde bilgilerini göstermektedir.

Hayat Eve Sığar Uygulaması Nedir?
Sağlık bakanlığının vatandaşlara korona virüsü hakkında yönlendirmek, bilinçlendirmek ve riskleri en aza indirmek için geliştirilen uygulamadır. Hayat eve sığar programı korona virüs ile mücadele etkin rol oynayacaktır.

Uygulama ile telefon numaranızı doğrulama yaparak size yöneltilen soruları cevaplayıp, korona virüs ile ilgili gerekli yönlendirmeleri alabilirsiniz. Öneriler tavsiye niteliğinde olup kesin sonuç içermemektedir. Metro, eczana, hastane ve market gibi temel ihtiyaç noktalarına kolayca ulaşabilirsiniz. Hayat eve sığar aplikasyon indirmek için aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Hayat Eve Sığar Uygulaması İNDİR Android

Hayat Eve Sığar Uygulaması İNDİR iOS

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.