DOLAR32,5889% 0.32
EURO34,8302% 0.22
STERLIN40,4964% -0.29
FRANG35,8330% 0.62
ALTIN2.515,07% 1,23
BITCOIN2.114.9111.772

Uzman Dermatolog Arsan: Zamanın Oluşturduğu Çizgileri Yüzünüzden ve Düşüncelerinizden Silin!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Uzman Dermatolog Arsan: Zamanın Oluşturduğu Çizgileri Yüzünüzden ve Düşüncelerinizden Silin!
reklam

Çankırı Özel Karatekin Hastanesi Uzman Dermatolog Ş. Deniz Arsan, kozmetoloji hakkında önemli bilgiler verdi.

‘’Zamanın oluşturduğu çizgileri yüzünüzden ve düşüncelerinizden silin!’’ şeklinde sözlerine başlayan Uzman Dermatolog Arsan, ‘’Kozmetoloji, insan derisinin estetiği, temizliği ve bakımı ile ilgili her türlü tıbbi ve kozmetik işlemleri içeren bilim dalına verilen isimdir’’ dedi.

Kozmetolojinin, Deri ve Zührevi Hastalıklar Bilim Dalı’nın önemli bir parçası olduğunu belirten Arsan, bu alanda leke, kırışıklık, iz, saç dökülmesi, damar çatlamaları, sellülit ve çatlak tedavileri gibi çeşitli birçok problemin bulunduğunu söyledi.

Dermatokozmetoloji ünitelerinde;

*Botoks Uygulaması (kırışıklık ve aşırı terleme için),

*Yüz Mezoterapisi (Gençleşme, sıkılaşma ve parlaklık sağlar),

*Saç Mezoterapisi (Saçlı deriye, ihtiyacı olan vitamin ve mineral gibi organik bileşenlerin direkt enjekte edilmesidir),

*Dermapen (Doku ve elastikiyet kaybı olan bölgelerde kolajen doku arttırılarak cildin yeniden yapılanması),

*Kolajen Uygulaması,

*Prp (Trombositten zengin plazma),

*Ginger Gençlik aşısı,

*V Carbon Peeling,

*Lazer Epilasyon,

*Kirpik Lifting,

*Ayak Bakımı,

*Cilt bakımı gibi işlemleri yaptıklarını belirten Arsan, yaptığı işlemlerden bazılarına değindi:

Ginger Gençlik Aşısı

Zaman içinde, deride su tutan bir molekül olan Hyalüronik asidin azalması ile direnci zayıflayan cilt matlaşır, kırışır ve sarkar. Yanaklar çöker ve dudaklar incelir.

Stres, sigara, güneş ışınları, kimyasallar gibi bozucu etmenlere maruziyet, genetik mirasımızla birlikte yaşlanmayı tetikler. Ciltte var olan, fakat zamanla dokularda giderek azalan hyalüronik aside takviye amaçlı gençlik aşısı yapılmaktadır.

Bu işlem derinin esneklik ve canlılığa tekrardan kavuşmasını sağlar.

Kolajen Uygulaması

İnsan vücudunda çok sayıda bulunan bir protein olan kolajen deri, bağ dokusu, tendon, eklem, tırnak, diş, saç ve kemikler olmak üzere birçok organın yapısını oluşturmaktadır.

Ciltte çeşitli sebeplerle oluşan çukur izler ve cilt sıkılığında azalma problemlerinde kullanılan etkili bir tedavi yöntemidir.

Cildi gençleştirmek ve yeniden elastikiyetini kazandırmak amacıyla uygulanan kolajen aşısı cildin esnek, pürüzsüz, parlak ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur.

V-Karbon Peeling

Güneş lekeleri, akne lekeleri, yaşlılık lekeleri gibi cilt lekeleri ve derin olmayan kırışıklıklar, geniş gözenekler, cilt sarkmaları gibi pek çok farklı cilt problemlerine çözüm olmaktadır.

Karbon peeling işleminin ilk uygulamasından sonra bile cildinizdeki yenilemeyi fark edebilir, cildinizde yer alan gözeneklerin sıkılaştığını gözlemleyebilirsiniz. Kozmetolojinin temelinde insan derisi ve estetik yattığı için bu işlemlerin uzman dermatologlar tarafından yapılması önemlidir. Çünkü; uzman dermatologlar, deriyi en iyi tanıyan tüm fonsiyonlarını bilen, herhangi bir kozmetiğin veya herhangi bir işlemin deride ne tür bir değişime yol açabileceğini, etkilerinin ve yan etkilerinin neler olabileceğini en iyi bilen kişilerdir. Çankırı Özel Karatekin Hastanesi’nde tüm dezenfeksiyon önlemleri alınarak, tedaviler modern ve teknolojik yöntemlerle yapılıyor.

Arsan, tüm hastalara acil ve kalıcı şifalar dileyerek cümlelerine son verdi.

 

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.