DOLAR32,5038% 0.08
EURO34,7826% -0.12
STERLIN40,2943% -1.04
FRANG35,7169% 0.28
ALTIN2.499,53% 0,61
BITCOIN2.112.797-0.336

Vali Abdullah Ayaz, Çankırı’daki Covid-19 Kaynaklı Vefat Sayısını Açıkladı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Vali Abdullah Ayaz, Çankırı’daki Covid-19 Kaynaklı Vefat Sayısını Açıkladı
reklam

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, yeni tip Koronairüs (Covid-19) salgınına karşı Çankırı’da alınan tedbirler hakkında bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda Vali Yardımcısı Şahin Bayhan ve İl Sağlık Müdürü Hüseyin Sarıkaya da hazır bulundu.
Covid-19 salgınıyla ilgili ilimizdeki güncel tedbirler ve son durum hakkında açıklamalarda bulunan Vali Ayaz, bu hastalığın ortadan kalkması için önümüzde uzun zaman olduğunu ifade etti. Yetkili kurumlar olarak bu konuda tedbirler almaya ve denetimler yapmaya devam edeceklerini açıklayan Vali Abdullah Ayaz, “Vatandaşlarımızı tedbirlere uymaları konusunda elimizden geldiği kadar uyarmaya devam edeceğiz. Bu şekilde yaşamaya bir süre daha devam edeceğiz. Bu süre zarfında maske ayrılmaz bir parçamız olacak, mesafeye ve temizliğe dikkat edeceğiz” dedi.

SALGINDAN KORUNMAK İÇİN ALINAN TEDBİRLERLE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Çankırı’da salgınla ilgili genel durum iyi olduğuna işaret eden Vali Ayaz şunları söyledi: “Temel hedefimiz bu süreçte sağlık sistemimizin çöküntüye uğramaması ve gelen hastaların sorunsuzca karşılanabilmesiydi. Bu konuda ülkemizde olduğu gibi ilimizde de herhangi bir sıkıntı yok. Zaman geçtikçe tedbirlere uyma konusunda bir rehavet oluşuyor. Vatandaşlarımız alınan tedbirlerden sıkılıyor ve biz bunun farkındayız. Şu an uygulanan tedbirlerden başka bir çözüm yolumuz yok. Bir çözüm bulunana kadar bu tedbirlerle yaşamaya devam edeceğiz.

DENETİMLER SÜREKLİ OLARAK DEVAM EDECEK
Denetimlerimiz devam edecek. Geçen hafta Türkiye geneli bir denetim yapıldı. Biz zaten denetimleri yapıyorduk ama bu kez daha kapsamlı yapıldı. Bu gün yine ülke genelinde bir denetim var. Bu denetimler sürekli olarak devam edecek.”

ÇANKIRI’DA KURALLARA UYMAYANLARA 643 BİN 688 TL CEZA KESİLDİ
Bu güne kadar Çankırı’da, il genelinde, Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirlere uymayanlaratoplam 643 bin 688 TL idari para cezası uygulandığını açıklayan Vali Abdullah Ayaz, “Bizim öncelikli amacımız ceza uygulamak değil. Denetimlerdeki amacımız rehberlik ama kurallara uymamakta ısrar eden vatandaşlar ve işletmelere yönelik olarak cezai işlem uygulamakta da çekinmeyeceğiz. Bu bir kamu sağlığı meselesidir. Aldığımız tüm tedbirler kamu sağlığını korumak içindir. Bizim amacımız vatandaşın hayatını zorlaştırmak veya vatandaşla mücadele etmek değildir. Biz virüsle mücadele ediyoruz. Hepimiz hastalık riski taşıyoruz. O sebeple hepimiz tedbirlere riayet etmeliyiz. Hiçbir vatandaşımızın bir diğer vatandaşımıza bu hastalığı bulaştırma hakkı yok. Vatandaşlarımızın her birinin hayatı bizler için kıymetli. Onların sağlığını korumak adına ne yapmamız gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Amacımız ceza kesmek değil tedbirlere uyulmasını sağlamak. Tedbirlere uymayanlara da cezai işlem uygulamakta çekinmeyeceğiz. Burada bir amacımız da kurallara uyan vatandaşlarımızın hakkını hukukunu korumak.” diye konuştu.

ÇANKIRI’DA COVİD-19 KAYNAKLI VEFAT SAYISI 16
Toplantıda Şabanözü ilçemizdeki Rehabilitasyon merkezinde virüse yakalanan bütün hastaların tedavilerinin tamamlanarak taburcu edildiklerini ifade eden Vali Ayaz, “Şabanözü’nde Rehabilitasyon merkezinde bir hadise yaşadık. Şu anda orada hastanede herhangi bir hastamız kalmadı. İyileşip taburcu oldular. Bu durumun tekrar etmemesi için tedbirlerimizi aldık” dedi.
Salgının hafife alınmaması gerektiğine dikkat çeken Vali Abdullah Ayaz, “Çankırı’da göreve başladığımda Covid-19 kaynaklı vefat sayısı 7 idi. Şu anda 16’ya çıkmış durumda. İki ay içerisinde vefat sayısı 7’den 16’ya çıkmış. Ülke genelinde günlük vaka ve vefat sayılarına bakıldığında vatandaşlarımız bu rakamlara kendilerinin dahil olmayacağını düşünüyor ama öyle değil. Tedbir almazsak hepimizin bu rakamlara dahil olma riskimiz var. Hem kendimiz, hem sevdiklerimiz hem de kamunun sağlığı için hepimize büyük sorumluluk düşüyor. Bu yüzden kurallara uyulmasını vatandaşlarımızdan bir kez daha istirham ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Vali Ayaz, toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Toplantı bitiminde Vali Yardımcısı Şahin Bayhan tarafından toplantıya katılan basın mensuplarına maske dağıtıldı.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.