DOLAR32,5500% 0.09
EURO34,9160% 0.67
STERLIN40,5475% 0.95
FRANG35,7244% 0.19
ALTIN2.433,87% 0,04
BITCOIN66.747,110.194

Bakanlık, Corona Fırsatçılarına DUR dedi!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Bakanlık, Corona Fırsatçılarına DUR dedi!
reklam

Geçtiğimiz günlerde sitemizde “Bak şu CORONA fırsatçılarına!” başlıklı haberimize benzer bir müracaata İstanbul Valiliği dur dedi.

Ücretsiz iznindeki öğretmenler ve devlet memurları, “Zaten evdeyiz. Bebeğe bakar, maaşı da alırız” mantığıyla izinlerini yarıda kesip göreve dönmek üzere valiliklere müracaat etmişti.

Haberimizde, yüzyüze eğitim devam ederken ücretsiz izinli olan bir öğretmenin okullar tatil edilince ani bir karar değişikliği ile ücretsiz iznini iptal ettirerek göreve başlaması konu edilmişti.

İSTANBUL VALİLİĞİ DUR DEDİ!”
İstanbul Valiliği de benzer bir müracaata verdiği cevap adeta emsal teşkil edecek nitelikte. İstanbul Valiliği resmi yazı ile verdiği cevapta “COVİD19 virüsünün ülkemizde yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirler kapsamında Bakanlığımızca eğitim öğretime zorunlu olarak ara verilmiş olmasına rağmen, aylıksız izinde bulunan personellerin göreve başlama talepleri Valiliğimiz tarafından hastalıkla mücadelede zafiyet oluşturacağı düşüncesiyle uygun görülmemiştir.” diyerek talepleri reddetmiştir.

ÇANKIRI VALİLİĞİNİN CEVABI NE OLACAK
Çankırı’da da İl Milli Eğitim Müdürlüğüne benzer bir müracaatta bulunan ücretsiz izinli öğretmen için, Çankırı Valiliğinin vereceği karar ise merak konusu.

MEB’DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ise  şu açıklamayı yaptı:

-Corona virüsünün ülkemizde yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirler kapsamında, eğitim-öğretime zorunlu olarak ara verilip, uzaktan eğitime geçildi.

-Doğum izni gibi ücretsiz izinde bulunan bazı öğretmenlerimiz, izin süresini yarıda kesip göreve başlama talebiyle illerde valiliklere başvurdu.

-Bakanlığımız ve valiliklerimiz bu talepleri işbirliği içinde çok titiz bir çalışmayla gerçek ihtiyaç sahiplerini belirlemek için tek tek incelemeye aldı.

-Corona virüsü nedeniyle özellikle eşi özel sektörde olup işsiz kalan, ailece ekonomik mağduriyet yaşayan ücretsiz doğum iznindeki öğretmenimiz kesinlikle mağdur edilmeden hemen talepleri kabul edilecek.

-Bunun dışında olup, ‘Zaten okullar kapalı. Ücretsiz izinde olacağımıza maaş alırım”gibi kötü niyetli yaklaşımlara ise asla izin verilmeyecek. Bu kişiler, ücretsiz izin süreleri dolmadan görevlerine iade edilmeyecek”

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.