DOLAR32,5705% 0.01
EURO34,9171% 0.05
STERLIN40,6470% 0.2
FRANG35,7065% 0
ALTIN2.435,98% 0,24
BITCOIN66.570,990.114

Barış Pınarı Harekâtını anlamak!

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Barış Pınarı Harekâtını anlamak!
reklam

Barış pınarı harekatı üzerine…

Harekatın amacı öncelikle ve ivedilikle ülkemiz için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmak ve sınır güvenliğini sağlamaktır. Bölgeye göstere göstere terör unsurları ve silahlarının Amerika eliyle yerleştirilmesine şahit olduk. Kararlılığımızı bildirmemize rağmen günlerce sürdürülen diplomasi trafiği sonuçsuz kalınca harekat artık zorunlu hale gelmiş ve başlatılmıştır.

Buna bizi zorlayan etkenlerse sınır ihlalleri, terör koridoru oluşturup Türkiye nin güneyini kuşatmak, kaçakçılık ve insan ticareti…

Biz bu filmi daha önce de görmüş olduğumuzdan tecrübemize güvenerek başarılı bir şekilde yürütmekteyiz.

Suriye nin toprak bütünlüğü ve birliğine saygı gösterdiğimizi sürekli yineleyerek evrensel hukuk ve uluslararası kurallardan doğan BMGK sözleşmesi ‘nde yer alan meşru müdafaa hakkını kullanmakta ve sivil halkın zarar görmemesi için de her türlü tedbiri almaktayız.

DEAŞ’ı sahada bitiren kahraman askerlerimizin, PYD’yi ve unsurlarını da aynı çöplüğe havale edeceğinden şüphemiz yoktur. Öyle ki; Yabancı ülkenin muhabiri yapılan röportaj da sivil kıyafetli teröriste soruyor:

“Neden sivilsin ?”

Diyor ki “Türk askeri sivillere ateş etmiyor.”

Bu bile Türk milletinin ve onun kahraman evlatlarının ne kadar asil ve vicdan sahibi olduğunu göstermeye yeter.

Askerlerimizin kurtardığı her ilçe ve belde de sevinç gözyaşları dökülüyor, Minarelerinden ezan sesleri yükseliyor. Bu ezanlar seni ve peygamberini haykırıyor. Sen dindirtme yarabbi.

Terör şebekesine ve onun dış destekçilerine karşı yapılan bu harekat göstermektedir ki; kim dostumuz ve yanımızda, kim düşmanımız ve karşımızda biliyoruz.

Bizleri asıl üzense “Savaşa hayır” diyen içimizde ki terör sevici hainler ve yardakçılar.

Diplomasinin bütün kurallarını işleten Türkiye değilmiş gibi bir algı oluşturup, dışarıya karşı; savaş isteyen emperyal bir devlet imajı çizmek ve ülkemizin elini zayıflatmak…

Saha da kahramanca savaşan askerlerimize ve onların değerli komutanlarına saygı ve hürmet göstermeyen yüzüne tükürülesi bu alçakları çok iyi bilmekteyiz.

Amerika başkanı bile askerimize saygı duyduğunu gösteren ifade kullandı: “Türkler tıpkı öğle yemeğine çıkar gibi savaşıyorlar “.

Bu peygamber ocağı sayın Trump! Siz anlamazsınız bunu…

O kahramanlar ki ; Ölürsem şehit yani peygamberimize komşu, kalırsam gazi olurum temennisi ile savaşıyorlar. Kutsal kitabımız da onlara (şehitlere) ölü demeyiniz bilakis onlar diridirler ama siz bilemezsiniz demiyor mu ?

Selam olsun o kahramanlara…
Ne mutlu Türküm diyene!

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.