DOLAR32,5900% 0.34
EURO34,8687% 0.36
STERLIN40,6316% 0.06
FRANG35,8626% 0.71
ALTIN2.507,65% 0,93
BITCOIN2.125.5441.805

İl Sağlık Müdüründen Organ ve Doku Bağışı Haftası Mesajı

Yayınlanma Tarihi : Google News
İl Sağlık Müdüründen Organ ve Doku Bağışı Haftası Mesajı
reklam

Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Sarıkaya, vatandaşları organ bağışı bekleyenlere umut olmaya çağırdı.

Sarıkaya, Organ ve Doku Bağışı Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında ‘’Hayata yeniden merhaba diyemezsiniz, ama dedirtebilirsiniz. Organ bağışı hayat kurtarır’’ dedi.

Organ nakli ve bağışını açıklayan Sarıkaya’nın mesajı şöyle:

Organ Nakli Nedir?

Vücutta görevini yapamayan bir organın yerine canlı bir vericiden veya beyin ölümü gerçekleşen vericiden alınan sağlam ve aynı görevi üstlenecek bir organın nakledilmesi işlemidir.

Organ bağışı nedir?

Bir kişinin hayatta iken serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesi ve bunu belgelendirmesidir.

Her yıl 3-9 Kasım tarihleri Ülkemizde Organ ve Doku Bağış Haftası olarak kutlanmaktadır. Ülkemizde ve dünyada tek tedavisi Organ Nakli olan hastalıklarla binlerce insan mücadele etmektedir. Organ nakli ile sağlığına kavuşabilecek olan hastalarımız organ bağışı sayısının yeterli düzeyde olmaması nedeni ile hayatlarını kaybedebilmektedir.

Bizim ya da en sevdiklerimizden birinin organ nakline ihtiyacı olursa ne yaparız? Onları yaşatmak için nelerden vazgeçebileceğimizi bir düşünün! Bir gün daha bizimle kalması için neleri feda edebileceğimizi ve bu durumdaki binlerce gözü yaşlı insanı düşünün!

Bir hastalık ya da görevini yapamayan bir organ nedeniyle hayatınızın risk altında olması, umutla o bağışlanacak organı beklemenin ümidi ya da ümitsizliği bunlar ancak tecrübeyle sabit kötü duygulardır. Maalesef ki kimin kapısının ne zaman çalınacağı belli olmayan ihtiyaçtır. Organ bağışı konusuna toplum olarak hassasiyet gösterilmeli, bizim ya da sevdiklerimizin organ nakline ihtiyacı olabileceği unutulmamalıdır.

Hayatın içinde insanların ne zaman neye ihtiyacı olacağı bilinemez. Buradan hareketle diğer insanların ihtiyaçlarına daha duyarlı yaklaşmanın gerekliliğine halkın ilgisini ve dikkatini çekmek ve organ bağışını arttırmak için 3-9 Kasım Organ Bağış Haftası son derece önemlidir. Lütfen organ bağışına destek verelim duyarlılık gösterelim.

“Organ Bağışı Hayat Kurtarır” diyerek, Organ Bağışı bekleyen hasta ve yakınlarına umut ışığı olmak için organ bağışında bulunmak üzere İlimizde İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı birimler ile (Tüm Toplum Sağlığı Merkezleri, Aile Sağlığı Merkezleri, Sağlık Hizmetleri Birimi Organ Bağış Bürosu) Kamu ve Özel Hastanelere başvuru yapılabilmektedir.

Hayata yeniden merhaba diyemezsiniz, ama dedirtebilirsiniz.

Tüm sevdiklerinizle sağlıklı günler dileğiyle.

 

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.