DOLAR32,5491% 0.01
EURO34,9493% 0.26
STERLIN40,7211% 0.31
FRANG35,5689% 0.01
ALTIN2.427,18% 0,17
BITCOIN63.397,21-4.069

SARIKAYA 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası Mesajı Yayınladı

Yayınlanma Tarihi : Google News
SARIKAYA 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası Mesajı Yayınladı
reklam

Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası dolayısıyla bir açıklama yayınladı.

 

112 Acil Sağlık ekiplerimiz başta depremler olmak üzere sel, toprak kayması, çığ düşmesi gibi doğal afetlerde, endüstriyel kazalarda, kitlesel olaylar ile acil hastalık ve yaralanma hallerinde hızlı ve etkin müdahale ile ölümlerin önlenmesi ve sakatlıkların azaltılması amacıyla vatandaşlarımıza haftanın 7 günü 24 saat kesintisiz hizmet sunmaktadır.

İlimizde dijital sistemle donatılmış 112 Komuta Kontrol Merkezimiz, farklı koşullara uygun donanımdaki farklı ulaşım araçlarımız, Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerimiz(UMKE)  her türlü zor şartlarda hizmet vermektedir. Bu hafta vesilesiyle her türlü şartlarda gece gündüz demeden fedakârca çalışan tüm Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarımıza bu kutsal hizmetlerinden dolayı teşekkür ederiz.

İlimizde bulunan komuta kontrol merkezine ulaşan çağrılar, hızla değerlendirilerek, en yakın istasyondan içerisinde doktor veya paramedik, acil tıp teknisyeni bulunan tam donanımlı ambulanslarımız olay yerine yönlendirilir. Ambulansla ulaşımın mümkün olmadığı durumlarda UMKE ekiplerimiz devreye girerek, hasta ya da yaralıya olay yerinde gerekli tıbbi müdahale yapılarak hızlı bir şekilde tedavi göreceği hastaneye nakli sağlanır.

112 Acil Çağrı Hattımızın gereksiz aramalarla meşgul edilmesi, acil sağlık yardımına ihtiyacı olan hasta ve vakalara ulaşmayı geciktirmektedir. Ayrıca ambulanslarımızın hızlı bir şekilde vakalara ulaşması ve trafikte yol verilmesi hayati önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızın bu konularda duyarlı davranmalarını önemle rica ederiz.

Dr. Hüseyin SARIKAYA
Çankırı İl Sağlık Müdürü

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.