DOLAR32,5073% -0.11
EURO34,9718% 0.37
STERLIN40,7943% 0.52
FRANG35,6244% 0.18
ALTIN2.430,63% 0,31
BITCOIN63.936,15-3.612

Vali Ayaz, tam kapanma sonrası için açıklama yaptı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Vali Ayaz, tam kapanma sonrası için açıklama yaptı
reklam

Vali Abdullah AYAZ, Çankırı Şehitliğine gerçekleştirdiği ziyaretin ardından ilimizdeki Covid-19 vaka durumları ve gündemle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bütün vatandaşların Ramazan Bayramı’nı kutlayarak söze başlayan Valimiz AYAZ, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA’nın açıkladığı bayram tedbirlerine dikkat çekti.

Bayram trafiğiyle ilgili de açıklamada bulunan AYAZ, “Asayişle, trafikle ilgili olarak her ne kadar kısıtlamalar olsa da belirli bir hareket var. Onunla ilgili olarak gerekli tedbirler alınıyor” dedi.

İNŞALLAH HASTALIK GÖLGESİNDE GEÇİRDİĞİMİZ SON BAYRAM OLUR

Bu bayramın hastalık gölgesinde geçirilen son bayram olmasını umduklarını ifade eden Vali Abdullah AYAZ şöyle konuştu: “Özellikle altını çizmek istediğimiz bir husus var; bu bayram inşallah bu şekilde geçirdiğimiz son bayram olur. Kurallara, tedbirlere uyalım. Acil ihtiyaçlar nedeniyle dışarı çıkma durumu olduğu için vatandaşlarımızın bir hareketi söz konusu. Bu bayramda da bayramlaşma, büyükleri ziyaret, sarılmalar ve benzeri durumların olmasını kadikoy escort bayan istemiyoruz.

AİLE İÇİ BULAŞMA ORANI YÜKSELİYOR
Bu ayda tespit edilen vakalarda gördüğümüz aile içi bulaş, geçen aya göre yüzde 20’lik bir artış kaydetti. Aradığımız hastaların yüzde 60’ı hastalığı aile içinden kaptığını ifade ediyor. Vakalarımızda hızlı bir düşüş var. Her geçen hafta bir önceki haftadan daha iyi oluyor. Onun için yeni bir artış görmek istemiyoruz, yeni hatsalar görmek istemiyoruz. Hastanemiz rahatlıyor. Hastaneye, yoğun bakıma yeni hasta almak istemiyoruz. Bunu da vatandaşlarımızın tedbirlere uyumu ile sağlayacağız. Mümkün olduğunca evlerimizde kalalım teknolojiden faydalanarak bayramlaşalım.

DENETİMLER BAYRAMDA DA DEVAM EDECEK
Denetimler devam edecek. Bu süreçte Çankırı’ya kısıtlamanın başlangıcından önce gelenlere, özellikle köylere gelenlere karantinada kalmaları konusunda tebligatta bulunduk ve Jandarma marifetiyle onları denetledik. Denetlemeye de devam edeceğiz. Bayramda da tüm arkadaşlarımız sahada olacaklar. Vatandaşlarımızdan da bizlere yardımcı olmasının özellikle istiyoruz.”

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.